Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Vestnes

© Ziggi
© Ziggi
© Ziggi
© Ziggi
07/09/2020

Vestnes har et koselig sentrum på Helland, med helt ny sjøfront og handels- og servicetilbud tett ved. Gjestehavn for de som kommer sjøveien, og egen bobilparkering like ved. Hurtigbåten som trafikkerer fjorden over til Molde har kai her, og ekpressbussen som går i retning Ålesund/Ørste og Molde/Kristiansund passerer her hver time.

Vestnes ligger 35 min fra Åndalsnes og Rauma, og under en time fra Ålesund og Molde. Vestnes er et fint utgangspunkt til flere opplevelser, samtidig som du opplever rolige omgivelser. Her kan du bli med på fjordcruise, delta på ørnesafari, rusle på stier langs fjorden, og gå korte eller lengre turer i fjellet. Her finner du turer tilpasset alle.

Vestnes kommune (349 km2) ligger på sørsiden av Romsdalsfjorden rundt fjordarmene Tresfjord og Tomrefjord. Vestnes er en industrikommune der skipsbygging har lange tradisjoner. På Gjermundnes ligger Landbruksmuseet i Møre og Romsdal. Tresfjord Kirke er en åttekantet tømmerkirke fra 1828 som har åpent på forespørsel om sommeren, det har også Tresfjord Bygdemuseum. I Vestnes sentrum er det ikke mindre enn tre bruer side om side og den eldste tre- og steinbru fra 1844 er i bruk og restaurert som kulturminne. Hestemiljøet er stort i Vestnes, her kan man delta på rideleirer sommerstid eller være med på dagsturer på hesteryggen.

Velkommen til Vestnes!

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Vestnes / Vestnes