Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Båtturer med Fjordsaga

© Ken Robin Øverås
© Torstein Sønstabø
© Mareno Kennet Nakken
© Marene Kennet Nakken
© Sivert Petter Dyrkorn
© Sivert Petter Dyrkorn
© Sivert Petter Dyrkorn
© Torstein Sønstabø
10/08/2021

Båtturene er i hovedsak rettet mot små grupper hvor man skreddersyr opplevelser. Noen eksempler:

Vestnes/Molde til Sekken

Sekken er en liten perle av en øy i Romsdalsfjorden. Det tar ca. en time med båt på fjorden til øya. Her går kan man ta minibuss rundt øya, til museet og kirke. Lokale guider forteller om historien om slaget ved Sekken og Håkon Herdebreis skjebne i 1162. Etter 2-3 timer opphold på Sekken, kan man få servert fiskesuppe, grillet klippfisk eller bacalao med Tilslørte Bondepiker/multekrem o.l. til dessert.

Vestnes/Molde til Veøya

Veøya - den hellige øya- som var en kaupang i Middelalderen og som hadde bosetning før Molde ble til, er en opplevelse av de sjeldne. Øya er bare på litt over 1km2 og var Norges første landskapsvernområde og eies i dag av Romsdalsmuseet. Veøya er et av nøkkelstedene i Kystpilgrimsleia og her ligger en middelalderkirke, kirkegard, prestegard med våningshus og tre andre gjenstående bygninger. På denne båtturen får man omvisning på prestegarden og i middelalderkirken.

I tillegg kan Fjordsaga kjøre båtturer fra Vestnes og Molde med samarbeid med Romsdalsmuseet og båtturer kan være til Åndalsnes med besøk til Romsdalseggen, Trollstigen og Gondolbanen. Vi tilrettelegger slik din gruppe ønsker.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Vestnes / Vestnes