Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
rib på geirangerfjorden

RIB-safari på Geirangerfjorden. Foto: Fred Jonny Hammerø

Verdens vakreste med fartsbriller

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg.
Del: 

I sommer kan man frese rundt i Geirangerfjorden i fartsbriller og 35 knop.

For mange er det en mektig opplevelse å se verdens vakreste fjord fra dekket på et stort skip som glir langsomt inn fjorden. Noe helt annet er det å suse rundt i en marsjfart på 35 knop i en rask RIB.

Går unna
I en guidet RIB-safari får du verdensarven rett i fleisen og fjorden på kloss hold. Før den fartsfylte opplevelsen får alle en sikkerhetsbriefing, flytedress og lette vernebriller - for her går det virkelig unna.

Største fosser
I tillegg til fart og action får man et helt nytt perspektiv på attraksjonene langs fjorden som fjellgårdene Skageflå, Knivsflå, Blomberg og Matvik. Og man kommer tett på fossene Frieren, Brudesløret og Sju Søstre. Sju Søstre og Brudesløret er med sine fall på 300 meter de to høyeste fossene i Norge, ifølge Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE).

Briter ”fant” Geiranger
Visste du forresten at det var britiske fjellpionerer som oppdaget Geirangerfjorden som et mulig reisemål på midten av 1800-tallet? I 1869 kom det første cruiseskipet seilende inn fjorden. Nå har Geiranger hvert år besøk av 150-200 cruiseskip, noe som gjør turisbygda med 240 fastboende til en av Norges største cruisehavner.

Les også: Finn overnatting nær Geiranger.

Turistattraksjoner
Hver sommer innvanderes bygda av nærmere 700 000 turister. I området er det tett med turistattraksjoner som Trollstigen, Gudbrandsjuvet, Juvet landskapshotell, Dalsnibba, Flydalsjuvet, Knuten, Storseterfossen, Ørnevegen og Ørnesvingen.


Flere opplevelser og nyttige reisetips
Se Destinasjon Geirangerfjord
eller Bestill brosjyre

Se flere opplevelser
Del: