Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk
Skageflå i Geiranger

Besøk verdens mest berømte fjordgård

Det vesle bruket har blitt selve symbolet på fjellgårdene som ligger høyt oppe i de stupbratte fjellsidene i Geiranger. Fjordgården Skageflå har spektakulær utsikt til hele verdensarven.

Turen starter med en kort båttur fra Geiranger før man hopper i land i Skagehola som er utgangspunktet for turen. Her smyger stien seg oppover fjellsiden 250 høydemeter opp til den unike kulturarven Skageflå.

På de mest utsatte partiene er stien sikret med rekkverk og det er tilrettelagt med trinn oppover i fjellet. Stien er steinsatt av sherpaer fra Nepal og gjør turen mer tilgjengelig selv om man får testet høydeskrekken på enkelte steder.

> Book billetter til båten over til Skagehola her

En vandring i natur og kultur

Fra Skageflå går den luftige turen videre opp til Homlungsætra som er turens høyeste punkt. Langs hele turen finner du mange infotavler om den norske kulturarven og historien til plassene. Herfra går stien slakt nedover til Homlong, som ligger ca 2 km fra Geiranger sentrum. Les mer om turen her.

Nyt utsikten over Geirangerfjorden og de Syv Søstre på turen til Skageflå.

Kongelig favoritt

Den historiske fjellgården Skageflå hadde engang i tiden utrolige 120 melkegjeiter, 20-30 sauer, 6-8 kyr og 1 hest. I dag er det flere plasser sprengt ut sti i fjellveggen, men tilbake da måtte de gjerne ha stige for å komme seg opp. Å det hendte ofte da at stigen forsvant når fogden kom for å kreve inn penger. Gården ble fraflyttet i 1916, og i 2006 fikk den verdensarv status.


Se flere

Dronning Sonja har blant annet et spesielt forhold til gården, og har besøkt den flere ganger. Kongeparet valgte å feire sølvbryllupet sitt her i 1993, med gjester fra alle de europeiske kongehusene.

Den spektakulære fjordgården har også vært destinasjon i årets sesong av det populære tv-programmet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» med en egen etappe til Skageflå.

Les også > Er du like sprek som ​“Norges tøffeste kjendis”?