Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
170503-mac-408-lo.jpg

Heftige naturopplevelser med

elektriske terrengsykler

Tekst: Ingrid Kvande. Foto: Einar Engdal/Grafia
Del: 

Stisykling og sykling i marka er en voksende trend både i Norge og i resten av Europa. Nå kommer de elektriske terrengsyklene for fullt. Det betyr litt mindre svette og samme flotte naturopplevelse. 

Det nystartede selskapet Molde Adventure Center leier ut el-sykler med demping. Dette er sykler som passer ypperlig for turer i marka uavhengig av fysisk form. Eier og friluftsentusiast Didrick Ose mener el-sykler er perfekt for de som vil oppleve Molde og Romsdal på en helt ny måte. 
- Kunden legger opp dagen slik de ønsker selv, og så har vi det hotteste utstyret tilgjengelig. Med seg ut på tur får man et kart med turforslag, og så er det bare å tråkke til, sier Ose. 

170503-mac-281-lo.jpg

Med moderne el-sykler blir de bratte bakkene i Moldemarka mye mer tilgjengelig for alle. Man kommer tett på naturopplevelsene.

På Torget i Molde

Molde Adventure Center er lokalisert midt på torget i Molde. De som styrer butikken er friskusene Mark og Bernadette. De studerer Sports Management ved Høgskolen i Molde, og har fått seg årets sommerjobb. 
- Vi leier ut el-sykler for tre timer om gangen. På den tiden rekker man å oppleve mye flott natur her i området. Ved behov kan man leie sykkelen for et lengre tidsrom, sier de to butikkdriverne, som legger til at de også leier ut sykler uten elektrisk motor.

170503-mac-230-lo__002_.jpg

Fra Varden i Molde kan man nyte panoramautsikten med de 222 fjelltoppene, fjorden og øyene.

Perfekt om man har ulik form

- Vi har også terrengsykler tilgjengelig. Så dersom man er et reisefølge der den fysiske formen er litt forskjellig, kan alle dele den samme opplevelsen hvis noen har el-sykkel og de sprekeste har vanlig sykkel, sier Mark, som sier at sykkelturene til Varden og Tusten er de med mest bakker og terreng, men at de også har flere turforslag på landevei.

Bjoern_Jarle_i_La_Grave_la_Meige._Foto_Gaute_Aaboen.jpg

Mye fulldempede el-sykler i Europa

Bjørn Jarle Kvande er ivrig stisyklist og gründer av nettstedet trailguide. For ham er sommeren stortid for logging av nye sykkelstier, og han har lagt merke til den store interessen for el-sykler i fjellet. 
- I fjor sommer syklet jeg en del i Alpene, og overalt var det utleie av fulldempede el-sykler. Folk er lei av sykkelparker og vil oppleve stiene i fjellene rundt, og da er dette et fantastisk hjelpemiddel for å øke rekkevidden og opplevelsen, mener Kvande. 

Se flere opplevelser

Turistene vil ha det

En av de Kvande traff da han til Alpene dro, var Ruben Havre, som eier en liten sykkel- og skiutleiebutikk i Champoluc i Aostadalen i Italia. Han fortalte at han merket godt at vintrene har blitt mer snøfattige, og at han har overlevd takket være at han også leier ut sykler til turistene. 
- Flere og flere ønsker el-terrengsykler. Jeg tror dette er fremtiden for utleie av terrengsykler i Alpene. El-sykler gir dramatisk lengre rekkevidde og gir bedre opplevelse for turistene slik at de blir her lenger, sa italieneren til trailguide.

170503-mac-430-lo__002__sykkel.jpg

Molde Adventure Center leier ut el-sykler av meget høy kvalitet: Scott Escale 930.

Lang rekkevidde

El-syklene som Molde Adventure Center leier ut, er av typen Scott Escale 930, og har en rekkevidde på 80 km. Det betyr at man kan sykle helt til Atlanterhavsveien eller ta seg en tur ut i øyriket. Øyene Finnøya, Ona, Otrøya og Dryna er populære til øyhopping, der man kombinerer sykling og ferjetransport.

170503-mac-380-lo__002_.jpg

Får se mer enn man klarer til fots

Molde Adventure Center eies av opplevelses-selskapet DID Adventure, som leverer skreddersydde turer til private grupper og bedrifter. Dette er første gang de satser på standardiserte produkt. 
- For oss er dette en måte å få flere bein å stå på, og her når vi flere som har lyst på heftige naturopplevelser i Molde og omegn. Vi tror det er behov for et tilbud for den som vil se noe mer enn av byen enn man klarer til fots. Jeg ser heller ikke bort fra at dette vil være fristende for folk lokalt som vil prøve en skikkelig el-sykkel, før de eventuelt kjøper seg sin egen, sier Ose. 

IMG_2294__002__Didrick.jpg

Didrick Ose eier Molde Adventure Center, som tilbyr utleie av elektriske terrengsykler.

Fakta om Molde Adventure Center


- Kontor på Torget i Molde.
- Leier ut el-sykler for tre timer om gangen. 
- Tilbyr byguiding
- Eid av DID Adventure, et opplevelsesselskap som ble etablert i 2005. 
www.moldeadventurecenter.no

Del: