Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Geiranger_spa_frokost_unionhotel_foto_oddgeir_visnes.jpg

Superenergi i dobbel forstand: Frokost i Norges mest energirike spa-avdeling. Foto: Oddgeir Visnes

Unike målinger:

Her får du superenergi

Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Union Spa på Geiranger strutter av energi - bokstavelig talt. Hotellet har gått vitenskapelig til verks og kan dokumentere målinger av energifelt som er helt i toppklassen.

- Hotel Unions Spa ble etablert i 2008 i et av de kraftigste energifeltene i området. Breene som for titusen år siden formet Geirangerfjorden, skapte kraftige energisoner. Magnetiske felt, underjordiske elver og fossefall som bringer ned massiv energi, danner grunnlaget for energifelt som er målt helt opp mot 10 000 Bovis måleenheter, forteller Monja Mjelva.

Målenhetene

6500 er det nøytrale målet for energi. Enkelt fortalt vil verdier under 6500 frata deg energi, mens verdier over vil tilføre energi. Bovis målenheter er en måleenhet etablert av den franske fysikeren Alfred Bovis for magnetisme og energi mellom kosmos og jorda.

Geiranger_spabehandling_unionhotel_foto_oddgeir_visnes.jpg

Spabehandling og renserituale i Hammam-rommet. Foto: Oddgeir Visnes

Vitenskapelig

Vi bruker ikke den vitenskapelige kartleggingen av energibanene i den norske markedsføringen fordi dette nok kan virket litt fremmed for oss i vesten. Det asiatiske markedet er derimot svært mottakelige for det, forteller Mjelva.

Sprer energien

- Formålet er å spre energien der to energibaner "kolliderer", forklarer Monja Mjelva som sammen med ektemann Sindre er vertskap ved det ærverdige hotellet i verdensarvområdet. Det er fjerde generasjon Mjelva som i dag driver hotellet.

Se flere opplevelser
Monja_Mjelva_hotelunion_foto_oddgeirvisnes.jpg

Monja Mjelva er sammen med ektemann Sindre vertsakåp ved Hotel Union i Geiranger.
Foto: Oddgeir Visnes

Midt i naturen

Spa-avdelingen er en av landets flotteste og har vært en stor suksess. Bruk av store vinduer i avdelingen skaper en helt spesiell nærhet til den flotte naturen i Geiranger med fjord og fjell. Til og med saunaen har vinduer og utsikt i verdensarvklassen.

Naturen viktig

- Omgivelsene påvirker deg mer enn du tror og samvær med naturen lader opp kropp og sinn med en energi du kan leve lenge på. Vi har forsøkt å hente inn den helt spesielle naturen i Geiranger ved hjelp av utforming og materialvalg, forklarer Monja Mjelva.

Geiranger_spa_hotelunion_mat__foto_oddgeir_visnes.jpg

Sunn, energirik mat og spa er en god kombinasjon. Foto: Oddgeir Visnes

"Vind og vann"

Da Union Spa ble bygd, ble utforming og plassering tuftet på prinsippene for Feng Shui. Det er en gammel kinesisk metode for arkitektonisk plassering og utforming av rom slik at det oppstår harmoni.

- Bokstavelig talt betyr Feng Shui vind og vann, forteller Monja Mjelva.

Energilinjer og vikinggrav

Anslagsvis 100 meter fra hotellets spa ligger en stor vikinggrav. Han som gjorde målingene kunne fortelle at våre forfedre gjerne fant den beste plasseringen for å begrave og sende sine etterlatte til den neste verden i de største energilinjene. Fra absolutt relax rommet ser man denne vikinggrava.

Turistattraksjoner

Hver sommer innvanderes den berømte turistbygda på Sunnmøre av nærmere 700 000 turister. I området er det tett med turistattraksjoner som Trollstigen, Gudbrandsjuvet, Juvet landskapshotell, Dalsnibba, Flydalsjuvet, Knuten, Storseterfossen, Ørnevegen og Ørnesvingen.

Går unna

Har du sans for fart og spenning bør du prøve en guidet RIB-safari. Her får du verdensarven rett i fleisen og fjorden på kloss hold. Før den fartsfylte opplevelsen får alle en sikkerhetsbriefing, flytedress og lette vernebriller - for her går det virkelig unna.

Geiranger_spa_hotelunion_foto_oddgeir_visnes.jpg

Fra spa-avdelingen har du utsikt mot den berømte Geirangerfjorden. Foto: Oddgeir Visnes

Største fosser

I tillegg til fart og action får man et helt nytt perspektiv på attraksjonene langs fjorden som fjellgårdene Skageflå, Knivsflå, Blomberg og Matvik. Og man kommer tett på fossene Frieren, Brudesløret og Sju Søstre. Sju Søstre og Brudesløret er med sine fall på 300 meter de to høyeste fossene i Norge, ifølge Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE).

Fiske i Geirangerfjorden

I sommer kan du også kombinere en fiske- og fototur på verdens vakreste fjord en svært så sjarmerende fiskebåt. M/S Maud fra Ålesund er en resutarert fiskekutter på 53 fot som ble bygd i 1917. En lokal guide tar deg med til de de beste fiskeplassene. Det ligger i dobbelt forstand i sakens natur at det er en rekke gode fotomotiv underveis så her er det dumt ikke å ha med kamera. Turen avsluttes med grilling av egen fisk.

Se flere opplevelser

Utenfor turiststrømmen

I turistsesongen kan det være godt å komme litt utenfor turiststrømmen. Da er Herdalssetra og Rellingsetra i Norddal, ca. 30 minutter fra Geiranger flotte steder å besøke. Frisk luft og storslagen natur er aldri feil. Setrene er en del av Verdsarvnaturen.

Vandring

Er du på jakt etter noen flotte vandre og fjellturer bør du sjekke disse:
Turtips: 6 uforglemmelige vandre- og fjellturer i verdensarvnatur.

Del: