Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Opp_trollstigen.jpg

Drømmetur: Trollstigen byr på en spektakulær sykkelopplevelse med sine 11 hårnålssvinger som snor seg oppover fjellsiden. Foto: Hotel Aak.

En av Norges råeste:

På jentetur i Trollstigen

Tekst: Lillian Langset
Del: 

Venninnegjengen ville oppleve Norges fremste turistvei-ikon fra sykkelsetet. Med leide elsykler var opplevelsen innenfor rekkevidde: 16 kilometer og 11 bratte hårnålssvinger med vind i håret og lett motstand i lårene. 

Selve Trollstigen er 9 kilometer lang og er en av landets mest besøkte turistveier. Deler av strekningen, som slynger seg oppover den massive fjellsiden, er hugget ut i fjellet og andre deler er bygd opp med steinmurer. På vei opp krysser man en imponerende natursteinbro over den frådende Stigfossen. Den mektige følelsen av å være i et så røft naturlandskap blir ekstra sterk fra sykkelsetet.

Kortreist og sprekt

Det fant venninnegjengen fra Romsdalen ut. Karin Norli, Lene Varhaugvik, Tonje Sæter og Hege Karina Bøe samles hvert år for en årlig jentetur. Venninnene har tidligere reist til ulike utenlandske destinasjoner. Alt fra shoppingtur i New York, til aktiv-ferie i Cinque Terre i Italia. 

- I år er en av damene gravid, og for at hun skulle ha anledning til å være med valgte vi en kortreist tur. Vi ønsket et hotell med personlighet, ikke et av de store kjedehotellene. Et par av oss har bodd på Hotel Aak tidligere, og valget ble derfor enkelt, forteller Hege Karina Bøe.

ma__ler.jpg

Opp Trollstigen: Damene tar seg en liten pause for å forevige minnene fra turen opp Trollstigen. Foto: Hege Karina Bøe.

En uforglemmelig opplevelse

Med start fra Hotel Aak er det 16 kilometer til toppen. Turen starter med en lang og slak stigning, før selve klatringen opp Trollstigen begynner. Det er stupbratt utenfor veibanen, men det var likevel ingen bekymring for sikkerheten. Ønsker man å sykle opp med guide er også dette tilgjengelig. 


- Turen opp gjennom svingene var helt fantastisk, selv om det gikk rett ned på siden av veien. Vi opplevde litt trafikk ettersom vi syklet på formiddagen, men alle kjørte sakte, så det var ikke noe problem. En av oss har tidligere syklet opp på nattestid, og dette anbefales på det sterkeste, forteller Bøe.

BQ5Q6370_2_-kopi.jpg

I eget tempo: Med elsykkel velger man selv hvor mye energi man ønsker å bruke opp Trollstigen. Foto: Hotel Aak. 

Sykkelglede i motbakke

Ingen av venninnene sykler noe særlig i hverdagen, men med leide elsykler gikk turen som en drøm. Hege forteller at det var fire damer med store smil som syklet opp hårnålsvingene mot toppen. Videre forteller hun at turen uten tvil var en helt annen opplevelse denne gangen, sammenlignet med å sitte i bilen. 


- Å se utsikten etter hvert som vi rundet nye svinger var helt fantastisk, og det opplevdes veldig annerledes enn fra bilvinduet. Da vi kom på toppen benyttet vi oss av kaféen. Det ble både kaffe, brus, is og vafler, sier Hege.

Se flere opplevelser
BQ5Q6395_4__behandlet.jpg

Sesongbasert: Trollstigen åpner i mai og stenger så fort snøen legger seg. Normalt skjer dette i november. Foto: Hotel Aak.

Avsluttet med rampestreken

Venninnegjengen fra Molde liker å være i aktivitet. Etter sykkelturen klatret de Via Ferrata - Introveggen, og tok også en tur til Rampestreken, et svært luftig utkikkspunkt på veien til byfjellet Nesaksla. Rampestreken har blitt et populært sted å ta bilder for alle som besøker Åndalsnes og Romsdalen. Dit kommer man også på vei ned fra den svært populære fjellturen Romsdalseggen

Hege forteller at man bør være i alminnelig god form for disse utfluktene, og at turen ned krever friske knær. I tillegg bør en ikke være redd for høyder da klatreruten er ganske luftig. 
- To av oss hadde klatret Via Ferrata-ruten tidligere. For de to andre ble dette deres første gang. Dette ble også en fantastisk tur, avslutter Hege.

romsdaltrappa_.jpg

Over fjord og fjell: Åndalsnes kan beskues fra Rampestreker som ligger 537 meter over havet. Foto: Espen A. Istad.

Del: