Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Luftige aursjøvegen

Aursjøveien. Foto: Terje Rakke/Nordic Life AS.

Tøffere enn Trollstigen?

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg.
Del: 

Er du klar for en heftig bil- eller sykkeltur i sommer bør du prøve Aursjøveien mellom Eikesdalen og Sunndalen i Møre og Romsdal.

Den smale veien slynger seg i fjellene som en utemmet utgave av storebror Trollstigen. Veien er raus på fjell, fosser, stryk og krappe svinger. Gjerrig på asfalt og autovern. Nærmere rafting med ratt kommer du ikke.

Mange har latt seg seg trollbinde av Trollstigen på vei til eller fra Geiranger, eller tatt seg en ”båttur” med bilen over Atlanterhavsveien. Men den villeste av dem alle er Aursjøveien som byr på en vanvittig og eventyrlig biltur fra fjord til fjord over ville fjell.

Les også: Overnatting nær Aursjøvegen

Veien ble anlagt i forbindelse med utbyggingen av Aukraverkene tidlig på 1900-tallet. Den er fortsatt så smal og svingete at den ikke er egnet for bobiler og campingvogner.

Våger du i det hele tatt å løfte blikket fra veien og neste sving vil du få nærkontakt med stupbratte alpine fjell, den eksplosive Mardalsfossen, Eikesdalsvatnet, Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, helleristninger på Boggestranda, Aursjøhytta, Nesset prestegard, Visningsverk Statkraft – alt lett tilgjengelig fra bilen. Også et forfriskende bad hvis man stopper ved jettegrytene i Finnsetlia hvor det krystallklare fjellvannet ligger bare 50 meter fra veien.

Aursjøveien er også ypperlig for de som ønsker en sykkeltur utenom det vanlige.

Flere opplevelser og nyttige reisetips
Se Destinasjon Kristiansund og Nordmøre

Se flere opplevelser
Del: