Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Opplev dykkershowet på Atlanterhavsparken

Tøffingene i havet: Foringen i Atlanterhavsparken er en spennende opplevelse for både dykker og tilskuere. (Foto: Roger Engvik)

Tøffe dykkere

blant kvasse tenner

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Glupske kveiter på over 100 kilo har bitt dykkere i både håndledd, lår og øreflipper. Det kan gå vilt for seg når fiskene fores på Atlanterhavsparken i Ålesund.

skriv inn mellomtittel her

Fastboende med finner og besøkende på to og fire strømmer til når det er tid for de to daglige dykkershowene i den digre Atlanterhavstanken.

Drama
Barn klistrer seg til det 26 cm tykke glasset i den fire millioner liter store tanken. Alle følger begeistret dramaet på kloss hold når "gjestene" like gjerne setter tennene i kelneren som i hovedretten. Foringen av fiskene er vel verdt å få med seg under et besøk på Atlanterhavsparken - lunsj kl.13 og middag kl 15.30.

Vil du besøke Atlanterhavsparken? Finn overnatting i Ålesund og Sunnmøre eller bestill familiepakke bestående av overnatting på hotell og inngang Atlanterhavsparken og Barnas Lekeland.

Skrubbsår
Skrubbsår og blåmerker er ikke uvanlig etter en dag på jobben for servitørene i dykkerdrakter, men de hevder at det hele er mer vondt enn farlig. Enkelte av dykkerne har til og med pusset tennene til steinbitene som en ekstra service etter maten.

Godtepose
Forretten som skal piske opp stemningen er 6-7 liter reker. Deretter er dykkeren klar med en godtepose med 16-20 kilo fiskefilet, akkar og annet snadder til fiskene i Atlanterhavet.

Dykker i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Barna følger begeistret dramaet på kloss hold. (Foto: Per Eide)

Livet under vann

Atlanterhavsparken på Tueneset like utenfor sentrum av Jugendstilbyen Ålesund, er blant de største saltvannsakvariene i Nord-Europa. Atlanterhavsparken er et ypperlig sted for små og store til å lære om livet under vann i Atlanterhavet. Man blir kjent med Norskekystens og Sunnmøres undersjøiske verden. De store landskapsakvariene viser de mange artene fra den innerste fjord, ved holmer og skjær langs kysten til de store dypene i Atlanterhavet.

Les mer om Atlanterhavsparken i Ålesund.

Krabbefiske
I kontaktbassengene kan man delta i foringen av fiskene og i aktivitetsbassengene kan man både ta og føle på både fisk og skalldyr. Atlanterhavsparken byr også på krabbefiske for de små og pingviner for den som vil hilse på disse.

Flott byggverk
Atlanterhavsparken er et flott byggverk som er bygget inn i naturen i et friområde med turstier, kulturminner og badestrand med dykkermuligheter.

Per-Eide-bilder-2012-07360x76X1433x864.jpg

Foringen av fiskene er vel verdt å få med seg under et besøk på Atlanterhavsparken.
(Foto: Per Eide)

Barnas favoritter

Ålesund & Sunnmøre er et spennende feriested for barn & familier. I tillegg til å utforske havets mysterier på Atlanterhavsparken kan barna utfolde seg i møte med søte dyrevenner på opplevelsesgården Hakallegarden, boltre seg i morsomme lekekonstruksjoner på Barnas Lekeland og fordype seg i spennende kulturhistorie på museum. Naturen er en fornøyelsespark i seg selv og kun fantasien setter grenser for hva en kan finne på – om barna selv får bestemme.

Se flere familievennlige opplevelser i Ålesund & Sunnmøre.

Se flere opplevelser
Einar Wiik akvarist og dykkeansvarlig ved Atlanterhavsparken

Einar Wiiks turtips

Einar er akvarist og dykkeansvarlig ved Atlanterhavsparken.

Dykke i Skodjestraumen
Skodjestraumen består av en liten og en stor straum, med enormt mye koraller og rikt dyreliv. Fantastisk sted å dykke. Mange fine steder både over og under vann. Anbefales på det varmeste for alle som liker å dykke. Skodjestraumen er ca 30 km fra Ålesund sentrum.

Fjøretur ved Alnes Fyr
Alnes fyr ytterst i havgapet, ca. 20 minutter gjennom tre undersjøiske tuneller å kjøre fra Ålesund. Alnes fyr er et spesielt sted med vakker strand. Populært sted for fotografer på grunn av de spesielle lysforholdene som oppstår i all slags vær. Anbefaler å besøke den lille fyrkafeen, fin atmosfære og god mat. Har du god tid, er en spasertur langs fjøra ca. 3-4 timer til Gjuv å anbefale. Gjuv er et flott sted med flere gjettegryter. En flott opplevelse sammen med familien.

Klikk her for mer info om Alnes og Sagaøyene i Giske.

Flere opplevelser og nyttige reisetips
Se Destinasjon Ålesund og Sunnmøre

Del: