Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Tingvoll

©
©
© Oddgeir Visnes - visitnorthwest.no
© Tingvoll Økopark
10/07/2020

Tingvoll- økokommunen - bedre løsninger for mennesker og miljø.
Fjordkommunen Tingvoll ligger sentralt midt på Nordmøre. Med bebyggelsen spredt rundt ved strandlinjen og med fjell, skoger og mindre dalfører innover på halvøya er det ingen steder hvor det er langt til fine områder for friluftsliv. Kommunen har kort avstand til Kristiansund, Molde og Sunndalsøra og er et populært rekreasjonsområde for mange i lokalområdet.

Beliggenhet:
Tingvoll er virkelig en fjordkommune. Mot øst Halsa- og Surnadalsfjorden, mot nord Årsundfjorden og mot vest Tingvollfjorden, bare mot syd er det fast land i den korte grensen mot Sunndal.

Kommunikasjon:
Bussforbindelser til Kristiansund, Molde, Surnadal, Halsa, Trondheim. Bussforbindelse med Sunndal og Oppdal. Fergeforbindelse over Kanestraum til Halsa.

Folketall: 3.100.

Kommunisenter:
Tingvoll med handlegate, kommunehus, helse- og sosialinstitusjoner, skoler.

Attraksjoner:
· Tingvoll kirke, steinkirke fra 1200 tallet. Kirken har karakter av forsvarskirke med ganger inne i veggene. Inskripsjoner i stein fra byggetiden. Kirken ligger vakkert til ved den gamle prestegården ned mot Tingvollvågen.
· Hellemalinger i bergveggen ved Hindhammer med dyremotiv. 5000 år gamle.
· Tingvoll Bygdemuseum vakkert beliggende øverst i Tingvollia, inneholder blant annet skolestue og landhandleri.
· Tingvoll Gard, forskningsinstitusjon for økologisk jordbruk. Omvisninger.
· Bautasteiner på Aspa, Aspøy (500 - 1000 e.Kr.)

Reiseliv/handel/service:
Tingvoll har hotell, med restaurant og kultursal beliggende helt nede på bryggenivå ved Tingvollvågen. Campingplasser ved Tingvoll sentrum, Kvisvik og Magnillen. Hus og hytteutleie flere steder i kommunen. I Tingvoll sentrum og ved Fjordsenteret på Aspøya er det flere forretninger og kafé / restaurant.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Tingvoll / Tingvoll