Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Hjoerundfjorden-Nils-Erik-Bjoerholt_tilpassetweb0x74X1600x856.jpg

Sunnmørsalpene: Fra dype fjorder til høye topper, med Hjørundfjorden i bakgrunnen. Foto: Nils Erik Bjørholt.

Tar båten til fjells

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg.
Del: 

I Ålesund tar de skituristene om bord i en båt og setter kursen mot Sunnmørsalpene. Fjord og fjell i en og samme unike vinterpakke. Sunnmørsk og genialt.

Toppturen starter omtrent rett fra båtdekket. På toppen er utsikten majestetisk til alpelandskapet og ned til fjordbassenget i bunnen av bakken. Høydepunktet er nedturen mot fjorden i uberørt puddersnø. Slik blir kystbyen Ålesund til skibyen Ålesund.


Fantastisk

– Fantastisk vakkert. Sunnmørsalpene er noe helt spesielt, sa Norges tidligere skidronning Anette Bøe til TV2 da hun testet konseptet med båttur og topptur. Les hele TV2 saken her
 

Skøyte til fjells. Foto: Sverre Hjørnevik

Skøyta tar deg til urørt puddersnø! Foto: Sverre Hjørnevik.


Veltrente voksne

Det er ikke unge skijunkies, men godt voksne skientusiaster som er i flertall om bord i fiskeskøyta til Stein Magne Hoff i Actin AS.

– Mange av dem er midt i 50-årene, men godt trente fordi flere av toppturene er krevende, sier den tidligere helsestudioeieren som er en av flere aktører i Ålesund som tilbyr turister fra inn- og utland ”Ski og Seil” med skøyte eller seilbåt.


Kortreist mat

Ombord serveres tre daglige måltider og god drikke. Aller helst lokal og kortreist mat. Det spares ikke på noe, så her får man mye for pengene: God mat og drikke, to kvalifiserte turguider, overnatting i en uke, transport og unike opplevelser for kun kr 14.000 per person.

Se flere opplevelser
Ski and Sail in Hjørundfjorden. Foto: Sverre Hjørnevik

Skitur med vakre Hjørundfjorden i bakgrunnen
Foto: Sverre Hjørnevik.


Ny topp hver dag

– Jeg har med grupper fra seks til 12 personer på turer fra tre til syv dager. Hver dag bestiges en ny fjelltopp. Flere av dem ville være umulige å nå uten båt, forteller Hoff som opererer i Hjørundfjorden. En fjord omkranset av stupbratte fjellsider og taggete tinder. Nabofjorden er den mer berømte Geirangerfjorden.


7000 høydemeter

Hvilke topper man velger avhenger av vær, vind og snøforhold. Under normale forhold blir det 5000 til 7000 høydemeter i løpet av en uke. De fleste skientusiastene Hoff har med på fjorden og i fjellet er nordmenn med sans for toppturer og løssnøkjøring. Men interessen fra utlandet er stor etter mye omtale i utenlandske medier.


Har alper - mangler fjord

- De utenlandske gjestene kommer ofte fra land som har flotte skiområder og alper, men som mangler den unike kombinasjonen av fjell og fjord, sier markedssjef Tom Anker Skrede i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.
 
 Finn overnatting i Ålesund og Sunnmøre.

Brosundet Hotel i Ålesund. Foto: Steve Røyset

Brosundet, et av landets lekreste hotell i følge Dagbladet.
Foto: Steve Røyset. 


Ski og shopping

En annen måte å oppleve skibyen Ålesund på er å kjøpe Alpepass og bo flott og godt på Hotel Brosundet. Et av landets aller lekreste, ifølge Dagbladet. Hotellpakken med Alpepass kan kjøpes for en til fem dager. Egen bil eller leiebil gjør det enkelt å forflytte seg dit snøen til enhver tid er best.


Alpepasset

Alpepasset er et felles heiskort som gjelder åtte utvalgte skidestinasjoner på Nordvestlandet. Snøentusiaster i alle aldre får dermed tilgang på blant annet 36 heiser, over 60 nedfarter, 800 meters fallhøyde, terrengparker, frikjøring og masse snø og moro. Fjellene er bare en liten biltur unna jugendstilbyen Ålesund.

Alpepass Strandafjellet. Foto: Mattias Fredriksson

Renner ned til vannet: Herlig! Foto: Mattias Fredriksson.


Se flere opplevelser
Del: