Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
stranda_hovedbildet.jpg

Luftige svev og flott skiføre i Stranda: Fra innspillingen av Actionsportfilmen Being There av Field Productions.
Foto: Olav Stubberud.

Ta skiene med på Stranda

Tekst: VisitMR
Del: 

Midt i hjertet av fjord-Norge ligger Norges svar på alpene. Den unike kombinasjonen av fjord og fjell gjør skianlegget på Stranda til et av landets flotteste og folkets favoritt.

Blant ihuga skientusiaster har det lenge gått gjetord om stedet med den fantastiske utsikten og frikjøringsmulighetene. Men for mange er Strandafjellet sør i Sunnmørsalpene fortsatt en ukjent og uoppdaget vinterperle.

Årets Skisenter

VG har kåret Stranda til Norges pudderparadis og det beste stedet i landet for kjøring i løssnøen. I en kåring i fagbladet FriFlyt gikk Strandafjellet i fjor til topps som folkets favoritt og ”Årets Skisenter”.

Geiranger og Grandiosa

Skisenteret ligger i Stranda kommune med 4700 innbyggere, turistmagneten Geiranger og en pizzaproduksjon med kultstatus. Med en formidabel investering på nærmere 150 millioner kroner har kommunen ikke skrubbet for å bygge det som mange omtales som Nord-Europas råeste skianlegg.

Finn overnatting i nærheten av Stranda og Geiranger.

Europas beste

Skisenteret ble sent i fjor overtatt av investorene Frode Håkon Kjølås, Per Magne Grøndahl og Bjarte Tunold som har planene klare for å utvikle anlegget ytterligere. Målet er å skape en av Europas beste skidestinasjoner for å trekke folk fra inn- og utland til Stranda.

Se flere opplevelser

Filmfavoritt

Med Storfjorden og fjordbassenget i bunnen av bakken, har skianlegget blitt en av film- og reklamebransjens absolutte favoritter. Nike, Tine, Freia, Devold er bare noen selskaper som har brukt den unike kombinasjon av fjord og fjell som location. Også scener fra de råeste skifilmene er skutt på Stranda.

Utsikten fra Strandafjellet Skisenter

Fantastisk utsikt fra Strandafjellet Skisenter. Klikk for større bilde. Foto: Strandafjellet.no.

Enormt potensial

- Den oppmerksomheten er gull verdt. Vi er overbevist om at Strandafjellet har et enormt potensial og jobber målbevisst for å forløse det. Men det handler om å ta steg for steg, sier Strandafjellets nye markedssjef, Ellen-Beate Wollen.

Fantastisk utsikt

Et stort steg ble tatt i fjor da millioninvesteringene blant annet ble brukt til gondol- og stolheiser og en ny restaurant med en fantastisk beliggenhet 1042 meter over havet – Paviljong Roalden. Fra paviljongen er det panoramautsikt til et formidabelt stykke Norge - og verdensarv.

Fantastisk utsikt

Et stort steg ble tatt i fjor da millioninvesteringene blant annet ble brukt til gondol- og stolheiser og en ny restaurant med en fantastisk beliggenhet 1042 meter over havet – Paviljong Roalden. Fra paviljongen er det panoramautsikt til et formidabelt stykke Norge - og verdensarv.

Roalden varmestue på Strandafjellet

Nyt utsikten 1042 m.o.h på Paviljong Roalden.
Foto: Arild Solberg.

Skandinavias høyeste

Panoramautsikt over fjord og fjell har du også høyt til værs i stol-heisene på Stranda. Skiheisen er Skandinavias største og høyeste. Utviklingen er enorm fra det første skitrekket, drevet av en folke-vognmotor, ble åpnet like ved riksvei 60 i februar 1957. Helårsdrift med aktiviteter både vinter og sommer er også et uttalt mål.

Ski og moro for store og små på Strandafjellet

Ski og moro for store og små på Strandafjellet Skisenter.
Foto: Strandafjellet.no.

Hele familien

- Strandafjellet er ikke et sted bare for de råeste skikjørerne. Barneparken vil i år bli utbygd med enda flere aktiviteter. Vi har tilbud for alle uansett alder og ferdigheter, og alltid snø. Dessuten slipper man sprengkulden i bakken i et så kystnært skianlegg, sier markedssjef Ellen-Beate Wollen.
 

FAKTA OM SKISENTERET

Seks heiser, skiband, barneområde, terrengpark, 17 nedfarter og kanskje Skandinavias beste frikjøringsområde, sørger for at vinterentusiaster i hele familien får dekket sine behov. Antall høydemeter: 1200. Deler av anlegget har flomlys, og snøproduksjonsanlegg sikrer tidlig sesongstart. Langrennsløpere kan lange ut i totalt 15 km preparerte turløyper. Skianlegget er et av landets mest snøsikre.


Se film fra Strandafjellet:
Nike Vapen Sessions episode 1

Se flere opplevelser
Del: