Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Vindølbu

© Kristiansund og Nordmøre Turistforening
© Kristiansund og Nordmøre Turistforening
07/09/2020
Vest for Røv (Rv 65 ca 9 km øst for Skei i Surnadal) er det skiltet til Vindøldalen. Bomveg ca 11 km til Pebua (avg. PT kr. 50.-). Videre ca. 2,5 km til Langøysetra (fin sykkelveg). Sti til Vindølbu (skilt) tar av rett innenfor Langøybekken. Ca. ½ times gange, øverst i lia, på lyngmark og bakkemyr.

Hytta, som eies og drives av Kristiansund og Nordmøre Turistforening, ligger øst for storbrua litt innenfor Langøysetra, og lengst opp i lia (ca. 500 m.o.h.) av hyttene i området. Den er selvbetjent og helårsåpen.

Sengeplasser: 9 på 3 soverom, 2 på stue og 6 på hems, tilsammen 17.

Fra Vindølbu er det storslagen utsikt mot sør og vest med fjell på over 1400 m. I sør-vest ligg Fruhøtta (1435 m) og Blånebba (1421 m), og rett over dalen Langøyfjellet (921 m) og Kufjellet (1005 m). Flott utgangspunkt for fine dagsturer både sommer og vinter.

Det er merket rute til Hermannhytta over Bollen (805 m). Videre er det merket rute forbi Breiskarsetrene og innover Breiskaret til Trondjems Turistforenings rute Gråsjøen – Trollheimshytta. Derifra går stien over Bosvasshøgda til Trollheimshytta. Rutene er forbindelsesrute Trollheimen – Fjordruta sør.

Se mer: Overnatting i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Surnadal / Vindøla