Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Svinvikrunden — vandrerrute

© Eline K. Flatseth/Visit Nordvest
© Eline K. Flatseth/Visit Nordvest
© Eline K. Flatseth/Visit Nordvest
© Eline K. Flatseth/Visit Nordvest
©
07/09/2020

Svinvika er et idyllisk område med mange kulturminner, for eksempel møtes veier fra de siste tre århundrene her.Langs disse veiene kan du gå etter merket sti som starter og slutter ved hovedveien i Svinvika. Turen er svært populær, mye på grunn av kombinasjonen av vakker utsikt og familievennlig terreng. Mange legger turen i tilknytning til åpningstidene i Svinviks arboret, og får med seg hagevandring og kafèliv som en del av opplevelsen.

Den eldste veien snor seg høyt oppe i lia, og forteller om vei- og trafikkforhold som hadde vært utenkelige i dag. Midtveis i turen kan du ta en avstikker fra turen og gå ut på Kammen, herfra har du utsikt både innover til Todalsfjella og utover fjorden. Turen er 4,6 km og stigning er totalt på120 høydemeter. Dette er en lettgått tur med gradering grønn og er en interessant rundtur med flott utsikt.

Slik kommer du deg dit

Turen starter ved parkeringsplassen på øversida av veien ved Svinviks arboret. Herifrå er det skiltet inn i skogen som skrår seg opp og innover lia. Dette er den eldste bygdeveien innover mot Todalen. Det er stigning det første stykket, så flatt og nedovebakke. På nedturen kommer veien inn på en grusveg som går opp til Hjellnes. Følg denne nedover til gammelvegen (asfaltert) til Todalen. Ta til høyre og følg gammelveien langs sjøen tilbake til Svinvika.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Surnadal / Kvanne