Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Fiske fra hotellvindu i brosundet - Foto: Sverre Hjørnevik

Fra hotellrommenes skyvedørsvinduer kan gjestene slippe snøret rett i Brosundet. (Foto: Sverre Hjørnevik)

Superkortreiste Ålesund:

- Ta fisken fra hotellet og kajakken på bytur

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

I Ålesund kan du fiske fra hotellrommet. Be om et rom med fiskemuligheter når du sjekker inn. Fiskestangen får du i resepsjonen. Etterpå kan du padle i sentrum.

- Her om dagen var det en gutt som fikk napp fra fjerde etasje. Han halte inn fisken etasje for etasje og inn på hotellrommet, forteller resepsjonssjef Wenche Fosse på Clarion Collection Hotel Bryggen.

Padle kajakk gjennom Ålesund by. Foto: Fred Jonny Hammerø

I Ålesund kan du padle midt i byen. (Foto: Fred Jonny Hammerø)

Brosundet

Fra hotellrommenes skyvedørsvinduer kan gjestene slippe snøret rett i Brosundet, kanalen som går tvers igjennom den særpregede Jugendstilbyen.

- Jeg tror ikke det er mange hoteller som kan friste med fiske rett fra hotellrommet. Og det er faktisk mer enn en gimmick. Vi har ofte gjester som ber om rom med fiskemuligheter. På bryggen foran hotellet kan også de gjestene som ønsker det, stå og fiske, sier Fosse.

Ombygd sjøbu

Det førsteklasses og sjarmerende hotellet er opprinnelig en sjøbu fra 1918 som ble ombygd til et moderne hotell i 1990. Interiøret forteller om Ålesunds klippfiskhistorie. Man er med andre ord i inspirerende omgivelser for hotellfiske.

Wildlife Sea Safari. Foto: Fred Jonny Hammeroe

Opplevelse for livet: Spennende safari til sjøs med en rask RIB.
(Foto: Fred Jonny Hammerø)

Kort vei til store opplevelser

I Jugendstilbyen er det kort vei til store opplevelser. På sommerstid er Brosundet midt i hjertet av Ålesund, utgangspunkt for en rekke aktiviteter og turer.

Se flere opplevelser

Safari og cruise

Her har reise- og aktivitetsselskapene 62ºNORD og Actin As en base for sine tjenester, turer og opplevelser. Fra Brosundet kan man mønstre på spennende safari til sjøs med en rask RIB og oppleve lundefugl, havørn og selkolonier. Eller bli med om bord på de faste sommerrutene til 62ºNORD med turer i skjærgården rundt Ålesund, til Ona, Hjørundfjorden og Geirangerfjorden.

Faste fisketurer

Nesten daglig gjennom hele sommeren er det også faste avganger for en tre timers fisketur på den artsrike Sunnmørekysten. Turen om bord i en sjarmerende fiskebåt er absolutt å anbefale, ikke minst for barnefamilier.

Fiske fra hotellvindu i brosundet - Foto: Sverre Hjørnevik

Det nærmeste du kommer en fornemmelse av Venezia her til lands.
(Foto: Sverre Hjørnevik)

Padler midt i byen

Langs Brosundet ligger uteserveringer og restauranter, og området er trolig det nærmeste du kommer en fornemmelse av Venezia her til lands. Ikke minst hvis du leier en kajakk eller robåt for en annerledes bytur gjennom sentrum.

- Man kan padle med eller uten guide. Vi leier ut både kajakker og sykler og arrangerer turer i og rundt byen, forteller Stein Magne Hoff som driver aktivitetsselskapet Actin.

Byvandring

For turister som vil oppleve Ålesund med sine tårn, spir, fargerike utsmykninger og historien rundt bybrannen, er det i sommer daglige, guidede byvandringer. Ønsker man å lære enda mer om byen og dens særpreg, er Jugendstilsenteret et godt tips.

Norges jugendstilby - Foto: Tony Hall

Opplev Norges jugendstilbyen Ålesund (Foto: Tony Hall)

Molja

Rusler man på egenhånd, bør man peile seg inn på Moloveien og havnemoloen fra 1855 i et område som ålesunderne selv kaller ”Molja”. I sjarmerende og pittoreske omgivelser får man kontakt med det virkelig gamle Ålesund. Her ligger blant annet Fiskerimuseet, Ingrids Glassverksted og Trankokeriet, en kul kaffebar med flott utsikt, historie i veggen og 500 kvm med antikviteter og brukt.  I samme gate ligger et av byens mest populære og særpregede utesteder, Teaterfabrikken, med en fantastisk atmosfære i en nedlagt tranfabrikk.

Verdensberømt hotellrom

Mest berømt er Molja fyr som er ominnredet til et hotellrom. Molja fyr - eller rom 47 på Hotel Brosundet - er på en verdensomspennende liste over de mest særpregede hotellrommene som finnes.

Les mer om det verdensberømte hotellrommet i Molja fyr.

Fjellstua

Uansett hvor du befinner deg i Ålesund vil du se byens mest besøkte turiststed. Fjellstua troner på toppen av byfjellet Aksla. Fra Fjellstua er det kongeutsikt over alt det Sunnmøre har å by på, fjordene, fjellene, øyene, havet og ikke minst byen som Dagbladets lesere kåret til Norges vakreste.

Se og bestill flere opplevelser og pakker i Ålesund & Sunnmøre.

Bestill overnatting i Ålesund & Sunnmøre.

Se flere opplevelser
Del: