Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Dalegubben.jpg

Toppen av Dalegubben med utsikt mot Hjørundfjorden og Sæbø på Sunnmøre, en av fotograf Håvard Myklebusts (23) favoritter. 

Sunnmørsalpene:

Fotografens favoritter

Tekst: Freddy Kongsberg Foto: Håvard Myklebust
Del: 

Bare syv år gammel erobret Håvard Myklebust fra Bjørke innerst i Hjørundfjorden sin første fjelltopp - Hornindalsrokken 1529 meter over havet.

- Mamma og pappa tok meg med på turer i skog og mark fra jeg var bitte liten. Siden har det bare fortsatt, sier Håvard.


Håvard er aktiv innen langrenn, randonee, telemarkskjøring og digger toppturer og motbakkeløp. Han har fått flere priser for sine bilder etter at han fikk sitt første speilreflekskamera for syv år siden. 


Profilbilde-Haavard-Myklebust.jpg

Selfie: Fotograf Håvard Myklebust (23). 

- Jeg er ferdig utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Ålesund, men har for tiden mest lyst til å forsøke å leve av mine fritidsinteresser. Vi får se, smiler 23-åringen som gjerne deler sine fotos og toppturer med andre skientusiaster. Her er seks av Håvards favoritter i Sunnmørsalpene: 

1. Kolåstinden (1432 moh.)

Kolåstinden er «Kongen av Sunnmørsalpene», mest på grunn av et majestetisk utseende, men også fordi den byr på en flott skitur i moderat, men varier terreng. På gode påskedager kan det være hundrevis av skiløpere innom toppen i løpet av en dag. På kalde pudderdager i januar har du fjellet for deg selv.

14-316745-Fra-Kolaasbreen-Kolaastiden-Sunnmoere-Haavard-Myklebust-visitnorway.com.jpg

Kolsåstinden omtales av mange som Kongen av Sunnmørsalpene.


Se flere opplevelser
9-316810-kolaasbreen-Haavard-Myklebust-visitnorway.com.jpg

På kalde pudderdager i januar har du Kolåsbreen for deg selv.

2. Kyrkjetinden (1070 moh)

Start fra Ørsta sentrum. Fjellet innbyr til fartsfylt kjøring på stor flanke med panoramautsikt over Ørsta. Denne ruta er ganske direkte med kort anmarsj og kan fint gjøres som en ettermiddagstur.

24-1-322191-kvanndalsnipa-standalseidet-haavard-myklebust-visitnorway.jpg

Standalseidet, Sunnmøre. Foto Håvard Myklebust.


Kyrkjetinden.jpg

Kyrkjetinden: Kort anmarsj fra Ørsta sentrum.

Kyrkjetinden-2.jpg

Panoramautsikt over Ørsta.

3. Dalegubben (1344 moh)

Start fra Sæbø. Toppen av Dalegubben er et av de aller flotteste utsiktspunktene i hele Sunnmørsalpene, men de kvasse toppene Holmshornet og Lynghalstinden i forgrunnen, Hjørundfjorden og Norangfjorden i bunnen og Slogen i bakgrunnen. Det er ikke uten grunn at kjøringa ned Skondalen har blitt en klassiker!

Dalegubben-2.jpg

Nedkjøringen fra Dalegubben er en klassiker.

4. Dukhornet (1412 moh)

Start fra Finnes eller Bakkedalen. Fra denne toppen får du en lang og jevnt nedkjøring i moderat skiterreng, men som du sent vil glemme. Er det nok snø kan du gli helt ned i fjøresteinene ved Finnes hvor det kanskje ligger en båt og venter?

Dukhornet.jpg


Dukhornet-2.jpg

Fra Dukhornet får du en nedkjøring du sent vil glemme.

Se flere opplevelser
Skaarasalen.jpg

5. Skårasalen (1542 moh)

Start fra Bondalen eller Kvistadsætra. Skårasalen har lenge vært blant de aller mest populære skifjella på Sunnmøre. På grunn av en lang og vinterstengt setervei, er det det mest vanlig å ta denne turen sent på høsten eller aller helst i vårsesongen, når veien til Kvistadsætra er åpen. Med nedkjøring via Lisje-Skårdalen til Skår får du en fantastisk rundtur.

Skaarasalen-2.jpg

Skårasalen, Sunnmøre. 

6. Grøtdalstindane (1331 moh)

Start fra Bondalen. Fjellet er mye besøkt gjennom hele vinteren på grunn av enkel tilkomst, flott utsikt og fin nedkjøring og har etter hvert blitt en liten klassiker. Vær oppmerksom på skredfaren, spesielt i toppområdet.

Groetdalstindane.jpg

Grøtdalstindane har enkel tilkomst.


Groetdalstindane-2.jpg

Flott utsikt og fin nedkjøring fra Grøtdalstindane.

Del: