Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Vandring til Innerdalen, Norges vakreste dal

© Renndølsetra/Eystein Opdøl
© Terje Rakke/Nordic Life AS
© Terje Rakke/Nordic Life AS
© Terje Rakke/Nordic Life AS
© Terje Rakke/Nordic Life AS
© Renndølsetra/Eystein Opdøl
22/04/2020
Innerdalen har blitt kalt Norges vakreste fjelldal. Ingen biltrafikk, lyden av fossefall og vann omkranset av majestetiske fjell - her kan du virkelig finne roen. Turen inn til dalen går langs grusvei. I mer enn 100 år har Innerdalhytta tatt i mot fjellturister. I dag er det tre overnattingsmuligheter i Innerdalen. Innerdal Turisthytte og Renndølsetra tilbyr overnatting med full pensjon, mens i gammelhytta som drives av Kristiansund og Nordmøre Turistforening er det selvbetjent.Både for fjellklatrere og fotturister er Innerdalshytta et flott utgangspunkt for mange turer.Men også for barnefamilier er Innerdalshytta et fint turmål.

Startsted og turbeskrivelse:
Kjør langs RV70 (mellom Kristiansund og Sunndalsøra, ca 16 km fra Sunndalsøra), ta av på nordsiden av veien ved Ålvundeid og følg liten asfaltvei innover til parkeringsplass Nerdalen (ca 10 km). Fra parkeringsplass ved Nerdalen/Innerdalen går det grusvei til selve Innerdalen. Vegen har noe stigning, tidvis bratt så beregn godt med tid. Fra parkeringsplassen til Innerdalen tar det ca 50 - 60 minutter å gå, noe mer dersom man har med seg barn.

Vel inne i dalen kan du besøke Renndølsetra eller Innerdalshytta. Begge er åpne om sommeren og du kan overnatte eller bare kjøpe deg en kopp kaffe, en vaffel eller middag.

Innerdalstårnet, det mest markante fjellet i dalen, er kjent fra norsk barnetv "Blåfjell" og er også en klassiker blant fjellfolk i Norge. Tårnet kan bestiges alene eller helst sammen med guide fra Contrast Adventure.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Ålvundeid