Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Vandring til Innerdalen, Norges vakreste dal

© visitnorthwest.no / Eline Karlsdatter Fladseth
© Stian Skram
© Mattias Fredriksson
© Tone Aaram
© Renndølsetra/Eystein Opdøl
© Tone Aram
© Terje Rakke/Nordic Life AS
© Renndølsetra/Eystein Opdøl
© Tone Aram
© Eline Karlsdatter Fladseth / visitnorthwest.no
© Eline Karlsdatter Fladseth / visitnorthwest.no
© Eline Karlsdatter Fladseth / visitnorthwest.no
© Tony Marcelino / visitnorthwest.no
© Tony Marcelino / visitnorthwest.no
22/07/2021

Turen inn til dalen går langs grusvei. I mer enn 100 år har Innerdalhytta tatt i mot fjellturister. I dag er det tre overnattingsmuligheter i Innerdalen. Innerdalshytta (Betjent DNT hytte) og Renndølsetra tilbyr overnatting med full pensjon, mens i gammelhytta som drives av Kristiansund og Nordmøre Turistforening er det selvbetjent. Både for fjellklatrere og fotturister er disse overnattingsstedene et flott utgangspunkt for mange turer. Men også for barnefamilier er stedet et fint turmål.

Startsted og turbeskrivelse:
Kjør langs RV70 (mellom Kristiansund og Sunndalsøra, ca 16 km fra Sunndalsøra), ta av på nordsiden av veien ved Ålvundeid og følg liten asfaltvei innover til parkeringsplass Nerdalen (ca 10 km). Fra parkeringsplass ved Nerdalen/Innerdalen går det grusvei til selve Innerdalen. Vegen har noe stigning, tidvis bratt så beregn godt med tid. Fra parkeringsplassen til Innerdalen tar det ca 50 - 60 minutter å gå, noe mer dersom man har med seg barn.

Vel inne i dalen kan du besøke Renndølsetra eller Innerdalshytta. Begge er åpne om sommeren og du kan overnatte eller bare kjøpe deg en kopp kaffe, en vaffel eller middag.

Innerdalstårnet, det mest markante fjellet i dalen, er kjent fra norsk barnetv "Blåfjell" og er også en klassiker blant fjellfolk i Norge. Tårnet kan bestiges alene eller helst sammen med guide fra Contrast Adventure.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Ålvundeid