Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Sunndal kommune

© Roar Harsvik
14/12/2020
Hele det moderne Sunndalssamfunnet er bygget opp i løpet av de siste 60 årene. I dag er Sunndal og senteret Sunndalsøra et handels-, service- og kultursenter som har blitt kjent over hele Norge.

Den årvisse kulturuka med musikkspillet Lady Arbuthnott, de mange konsertene, i tillegg til de unike museumsanleggene og Nasjonalparksenteret, er de menneskeskapte attraksjonene.

Den fantastiske naturen med fjell på mer enn 1600 meter rett opp fra dalbunnen og med et velutbygget nett av merkede løyper inn i en fjellverden med et eksotisk dyreliv, er naturens opplevelsestilbud.

Se her for mer info om fjellene i Sunndal: http://www.westcoastpeaks.com/Norway/more_sunndal.html

Beliggenhet:
Sunndal er den sørligste og største av Nordmøres kommuner. Den grenser mot Surnadal i nordøst og Tingvoll i nord. I vest ligger Nesset kommune og i sør og sørøst ligger Oppland og Sør Trøndelag.

Kommunikasjon:
Bussruter til Kristiansund, Molde, Oppdal og Surnadal. Rv 70 mot sør går gjennom kommunen og fører opp til Oppdal med jernbaneforbindelse til Oslo og Trondheim. Buss Kristiansund-Oppdal og togforbindelse Trondheim-Oslo fra Oppdal. Bussforbindelser følger Rv 70 mot nord til Tingvoll og Kristiansund via E 39 og bussruter mot vest via Rv 62 fører mot Molde.

Folketall: 7.400 innbyggere.

Kommunesenter:
Sunndalsøra med kommunehus, kulturbygg og et rikholdig utvalg av butikker i sentra og forretningsgater. Vinmonopol, bank, skoler, lege, tannlege, apotek. Hydro Aluminium er Europas største og mest moderne aluminiumsprodusent, og anlegget er dominerende på Sunndalsøra.

Attraksjoner:
· Driva og Litledalselva er kjente lakse- og ørretelver.
· Åmotan fjelljuv ved Grødalen hvor 4 elver kaster fossene ned.
· Leikvin kulturminnepark med samlinger etter Lady Barbara Arbuthnott, bygdemuseum, rhodondendronpark og gravplassene på Løykja.
· Innerdalen er Norges vakreste fjelldal med Innerdalstårnet og de kjente vandrerutene mot Sunndal, Oppdal og Todalen.
· Sunndal Nasjonalparksenter med visningsanlegg presenterer de fantastiske Dovrefjella og Sunndalsfjella nasjonalpark med moskusdyr, villrein, jerv og mer enn 2.000 fiskevatn og 250 isbreer.
· En av Norges mest spektakulære bilveier i en fantastisk og dramatisk natur går fra Sunndalsøra opp Litledalen til Aursjøen og videre ned Finsetlia til Eikesdalen.

Reiseliv/handel/service:
· Organiserte tilbud om villmarksaktiviteter, fjellturer, villmarkskole, klatrekurs m.m.
· Statkraft med organiserte besøk i kraftverk.
· Golfklubb med tilbud på 6 hulls bane.
· Sunndalsøra er handels- og servicesenter for indre deler av Nordmøre og deler av Romsdal.
· Med 2 hoteller, vertshus, hytte- og campinganlegg og turisthytter i de ulike fjellområdene opprettholder Sunndal et høyt servicenivå.
· Alle de tilbud om tjenester og alle vanlige behov for varer og serviceytelser er tilgjengelige.
· Flere kafeer, restauranter, pub/ bar tilbud, vinmonopol, helse- og sosialtjenester er tilgjengelige.

Se mer: Sted i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Sunndalsøra