Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Sunndal bygdemuseum

© Nordmøre museum
© Nordmøre museum
© Nordmøre museum

Åpningstider

juni 15, 2015 - aug. 15, 2015

Tirsdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag, Søndag: 12.00-17.00

22/04/2020

Sunndal bygdenmuseum er en del av Leikvin kulturminnepark. Her handler hovedutstillingen om de britiske lakselordene som kom til Nordmøre i tiden mellom 1850 og 1950, spesielt Barbara Arbuthnott hvis dramatiske liv er blitt legendarisk i dalen. Resten av sunndalshistoria er også tilgjengelig her, med egne utstillinger om jakt og fangst. Museet er et friluftsmuseum med flere bygninger av varierende alder, noen med autentisk interiør, andre har utstillinger innendørs.

Museet tar i mot bestilling på omvisning hele året, så langt vi har kapasitet. I tillegg er det mange som opplever museet på våre populære arrangementer og av de lokale skolene.

Det er flere tusen gjenstander på Leikvin, mesteparten ting som er forbundet med det gamle jordbrukssamfunnet, men også mange ting etter lakselordene.

Resten av kulturminneparken kan du oppleve på egen hånd: Phillipshagen er en britisk landskapshage anlagt av briten Etelbert Lort-Phillips rundt huset hans, "Hvilestedet". I dag er huset borte, men hagen er full av blomstrende planter og trær. Følger man stien ned fra Phillisphagen kommer man til gravfeltet på Løykja, et av landets største gravfelt fra jernalderen. Gravfeltet er tilrettelagt langs stien med skilting på flere språk. Ved avtale kan man også få guiding her. Den siste delen av kulturminneparken er kirkegården på Løykja, hvor Barbara Arbuthnott og flere andre av hovedpersonene rundt hennes historie er begravd. Her var det også hovedkirken i Sunndal lå helt til den ble tatt av ras på 1700-tallet.

Gå en tur i parken er gratis hele året, bare omvisning i museets bygninger har inngangsbillett.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Grøa