Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Ski & Seil — Contrast adventure

© Contrast Adventure/HC Wilson
© Contrast Adventure/HC Wilson

Åpningstider

feb. 15, 2016 - mai 15, 2016

Bestill
29/07/2020

Sunnmøre, Romsdalen og Nordmøre har flere av de mest kjente og ettertraktede topper for skibestigning i Norge. Et område som er i verdensklasse innen dette segmentet! Hva er vel da bedre enn å bruke en seilbåt som transportmiddel. Da har man friheten til å velge seg en ny tur etter føre og vær forhold, og bruke kvelden til å seile til ny ”location”. Det sies at også transporten bør være en del av opplevelsen, og det er den her i høyeste grad! Sammenlignet med Lyngen, som er godt kjent som ”ski&seil” område, så er dette området mer kompakt, brattere og villere! Været skifter fort, og det er viktig å ha fleksibilitet i programmet. Vi bruker kun sertifiserte IVBV tindeveiledere, som også er lokalkjent i området. Vi kan da tilby et fleksibelt program, med de beste vær- og førekunnskapene, i tillegg til at de ivaretar sikkerheten. Kanskje vi spiser middag hos en lokal bonde en av dagene også..

Ankomst

Du kan enten velge fly, og da er det tre muligheter; Molde, Ålesund eller Kristiansund. Et mer miljøvennlig alternativ er å komme med tog til Åndalsnes. Seilbåten henter dere fra en av disse fire startspunktene. Transport fra flyplass/jernbanestasjon til havna er inkludert. Seilturen til området er en opplevelse i seg selv!

Gruppe størrelse/bo og sove i seilbåten

På vår ordinære tur, er det plass til 6 skikjørere. Seilbåten er fullt utstyrt. Båten har tre romslige dobbeltlugarer, to toaletter med dusj, varmt og kaldvann, 220v og 12v over alt i båten, internett tilgang, stor salong med plass til 8 pers. jolle med påhengsmotor, kajakk, dykkerutstyr og redningsvester til alle.
Båten er laget i aluminium for maks sikkerhet og komfort. Den er godt isolert og har to forskjellige varmeapparater slik at det alltid er t-skjorte forhold under dekk, og med mulighet for å tørke klær. Det er fullt utstyrt kjøkken, og et lite bibliotek med klatre, ski og oppdagelses litteratur.
Generelt kan en si at båten er akkurat som hjemme: Tre soverom, to bad og stue – men det er selvfølgelig litt trangere. Fordelen er at dette ”huset” kan flytte seg på en miljøvennlig måte, og at vi kan seile den opp på en strand siden kjølen kan felles inn i skroget slik at vi bare stikker like dypt som en liten jolle.
Alle får være med på seilingen – alt etter eget ønske.

Hva er inkludert?

Veileder, seilbåt, havneavgifter, mat (frokost, lunsj og middag), teknisk utstyr, transport.Evt. tillegg: Alkohol, underholdning/aktiviteter utenom programmet, transport til/fra startsted.Vi kan anbefale å legge siste natten til et hotell/rorbu, med høyere komfort, om det er ønskelig.

Utstyr

Personlig utstyr må pakkes til et minimum, da det er lite med ekstra plass i båten. Hva du bør ha med: ski bag med ski utstyr, samt en sekk med personlig utstyr og en liten dagstursekk. Komplett utstyrliste vil bli sendt ut minimum 2 uker før avreise.

Ratio veileder/gjest: 6:1 og 12:2 max

Hvem passer dette for?: Erfarne skikjørere og turentusiaster i brukbar fysisk form. Et godt alternativ for den årlige alpeturen!

Det viktigste er at gruppen er på relativt samme nivå, da vi har flere hundre alternative turer å velge mellom, for alle ferdighetsnivå.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Sunndalsøra