Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Laksefiske på Nordmøre

©
©
22/04/2020
Surna - elva som stor, brei og doven flyter ned gjennom Surnadal - begynner oppe ved Rinna. Den er en av Norges virkelig gode laks- og ørretelver. 1200 laks ble tatt på stang i 2004 og til sammen veide disse nesten 4 tonn.

Surnadal har flere elver å tilby sportsfiskere: Bøvra, Kvenna og Toåa er mindre elver som overrasker med god fangst for fiskere som vet å bedømme vannføring, temperatur og værforhold.

Driva er Sunndals store elv, hvor lakselordene fra Skottland og England tilbrakte uker og måneder i ivrig sportsfiske etter storlaks og sprelsk sjøørret. Sunndal har også andre elver å by på. I Litledalen kommer Litledalselva i kraftige kast og småstryk ned fra fjellet. Her er det et krevende fiske etter ørret når sommeren går mot hell.

Øverst oppe mot grensen mot Trøndelag ligger Rindal. Der kommer elva Rinna buktende ned langs foten av Trollheimen. Selv om det er langt til fjorden, finner laksen lett veien opp hit, og det gjør også fiskerne.

I Tingvoll, Tustna, Smøla og Aure er det småelver som bare noen få bruker til sportsfiske. Ta kontakt med grunneierne, og du kan bli en av de heldige som får oppleve ei elv for deg selv.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Sunndalsøra