Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Kinderegg i Sunndal, 3 topper i en tur

© Ingebrigt Gjerstad
© Ingebrigt Gjerstad
© Ingebrigt Gjerstad
© Martha Torvik
22/04/2020
Starter du turen til Stortuva fra Halskammen får du en rundtur med storslagen utsikt hele veien og tre topper i ett!

Kjør riksvei 70 fra Sunndal eller Kristiansund. Når du kommer til Ålvundfossen skal du fortsette mot fergeleiet Rykkjem - Kvanne. Rett etter Joker - butikken i Ålvundfjord går det en vei opp til Solhøgda. Ta opp denne veien og ta av til parkering i andre svingen til venstre.

Herfra går det skogsvei og merket stil til første topp - Halskammen. Her er det god utsikt over Nesøya og fjordene rundt. Fortsett etter merka sti til Vardhaugen (688 moh) Følge stien videre fra Vardhaugen mot Stortuva. Det er litt bratt opp fjellsiden til Stortuva, men merkingen og stien er veldig god og fremkommelig.

Fra fjellsiden er det lett gange langs fjellryggen bort til varden på Stortuva (1036 moh) Herfra er utsikten overveldende - fjorder og daler, hav og fjellheim kan beskues i alle himmelretninger.

I dalen før du kommer ned igjen til Vardhaugen går det av en sti ned til Ålvundfossen. Følg denne så får du en fin rundtur og det er ikke lengre biten å gå til bilen når du kommer ned på riksveien enn et det fint lar seg gjøre ( 15-30 minutter alt etter form og innsats)


Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Sunndalsøra