Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Innerdalen — Norges vakreste fjelldal

© Stian Skram
© Mattias Fredriksson
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norge
© Tone Aaram
© Eystein Opdøl
© Terje Rakke /Nordic Life/Fjord Norge
14/04/2021

Innerdalen er av mange kalt Norges vakreste fjelldal. Kjør RV 70 mellom Sunndalsøra og Tingvoll, ta av ved Ålvundeid og følg skilt til Innerdalen. Parker bilen og nyt en rusletur på en time de 4 kilometerne inn til hjertet av Innerdalen.

Som en katedral ligger dalen med det 1.394 meter høge Dalatårnet som et naturskapt spir. I dalbunnen glitrer det krystallklare vatnet og ned fra isbreene kaster bekker og småelver seg. Et nettverk av merkede turstier fører ut og inn i fjellheimen. Renndølsetra ønsker velkommen med seterkost og dyreliv, lukt av ved som varmer gryter og kar, sitteplass ved langbordet og sengeplass bak tømmervegger. Litt lengere inne i dalen ligger Innerdalshytta – både den nye og den gamle, med Turistforeningens merke og sine lange tradisjoner som rasteplass, serveringssted og rom for overnatting til folket som ferdes i fjellet.

Veien er lett å gå, fjellene er flotte og inne i dalen ligger «belønningen» med den koselige seter vollen, sauer, kyr og geiter og brus, is og andre godsaker for hele familien.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Ålvundeid