Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Aursjøvegen fjellvei

© Oddgeir Visnes/TIBE
© Torunn Dyrkorn
© Terje Rakke/Nordic Life AS/Fjord Norge AS
© Oddgeir Visnes/TIBE
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjordnorway
© Terje Rakke/Nordic Life
© Visit Nordmøre & Romsdal
© Visit Nordmøre & Romsdal
© Visit Nordmøre & Romsdal

Åpningstider

juni 01, 2020 - okt. 20, 2020

11/07/2020

Aursjøvegen går mellom Finnset i Eikesdal og Sunndalsøra. Kjører man opp Finnsetlia, er det flere 180 graders hårnålssvinger og dramatisk natur som får mange til å holde pusten. Turen fra den frodige Eikesdalen med bratte fjell på hver side, opp på høyfjellet med åpent og storslagent fjellandskap, er veldig flott tur.

Vegen går innover mot demningen ved Aursjøen (862 m.o.h.) og ned gjennom Torbudalen og Litldalen til Sunndalsøra. Vegen, som opprinnelig ble bygd som anleggsveg i 1947-50, byr på mange flotte naturopplevelser, og er et godt utgangspunkt for turer i Eikesdalsfjellene og Dovreområdet. Det er mange merkede turstier, utsiktspunkt og rasteplasser langs veien. Området har flere fjellvann som er egnet for fiske- og kanoturer. 400 meter lett fottur unna bilveien står du plutselig på kanten av Aurstupet, med mange hundre meters stup under. Unn deg utsikten herfra! Litt nede i Finnsetlia er det også en flott jettegryte, som er skiltet fra bilveien (100 meter å gå).

Aursjøhytta ved Aursjødammen hører Kristiansund og Nordmøre Turistforening og er en selvbetjent nytte året rundet.

Har man lyst på en ekstra utfordring anbefales det å ta turen på sykkel. Det er ca. 70 km fra Eikesdal til Sunndalsøra. Husk da lys på sykkelen gjennom den spesielle tunnelen i Finnsetlia. Her går vegen i sirkel inne i fjellet! Turen er en skikkelig kondisjonsprøve, samtidig som det er en flott naturopplevelse.

Aursjøvegen fra Sunndalsøra til Eresfjord er på 100 km. Vegen er en bomveg som åpnes 1. juni og er åpen til snøen kommer i oktober.

Spesielt godt egnet for motorsykkel og SUV-biler, og såklart vanlig personbil. Anbefales ikke med campingvogn.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Sunndal / Sunndalsøra