Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Peer Gynt Galleriet

© Ove Skylstad
© Ove Skylstad
© Fredrik Stadheim
© Fredrik Stadheim
© Fredrik Stadheim
© Fredrik Stadheim
© Fredrik Stadheim
22/04/2020

Peer Gynt Galleriet er et besøkssenter midt i Hellesylt sentrum, på dørstokken til Geirangerfjorden og Unescos verdensarvområdet Vestnorsk fjordlandskap i Norge.

Senteret ble åpnet sommeren i 2002. Hovedutstillingen viser i alt 11 små og store enestående tre relieffer fra dramaet Peer Gynt av Henrik Ibsen. Dette er kunsthåndverk av ypperste klasse, og mange har forundret seg over hvordan det kan være mulig å skjære ut noe så enormt, naturtro og levende i lindetre. Audioguiding kan ta deg med på ein vandring frå relieff til relieff og knytte historier frå Peer Gynt til hver og en av dem.

I 2018 fikk senteret en ny utstilling knyttet til verdensarven. Her møter du kunstnere, næringsdrivende og friluftsmennesker som har latt seg inspirere av naturen rundt omkring Sunnylven. Utstillingen om verdensarven Vestnorsk fjordlandskap viser også hvorfor dette området kom på Unesco sin prestisjetunge verdsarvliste, og hvilke natur- og kulturverdier som finnes i dette området. Utstillingen viser oss også hvordan naturen har inspirert og blitt benyttet til å skape næringsbedrifter i området.

I et eget rom i senteret finner du sitteplasser foran en stor skjerm som kontinuerlig viser bilder fra området rundt Hellesylt. Alle bildene er tatt av mennesker med tilknytning til Hellesylt. Vi vandrer langs fjellstier, deler utsikten med de som går langs stien, oppdager mennesker i samspill med naturen. Vi viser naturen, menneskene og kulturen i samspill med hverandre.

Besøkssenteret inneholder også en kafé som tilbyr på enkle og gode småretter. Dersom du ønsker å kjøpe deg et lite minne, finner du fine produkter med tilknytning til området i den lille butikken i kaféen. Her finner du både gjenstander til bruk og pynt.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en hyggelig og lærerik stund på besøkssenteret vårt, Peer Gynt Galleriet

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Stranda / Hellesylt