Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk
med majestetisk fjordutsikt

Europas lengste one-drop rappellering

Sammen med Vanylven Tour kan du oppleve en spektakulær rappellering med utsikt over den vakre Syvdefjorden på Søre-Sunnmøre. En spennende opplevelse som passer for hele familien.

Da sveitsiske Tobias Tanner og familien bosatte seg på Syvdsnes i 2012, fant de en plass rett ved huset som de bare måtte dele med resten av verden. Slik oppsto Syvdsnes rappell og Vanylven Tour.

Tobias har alltid vært glad i eventyr og driver Vanylven Tour for å dele unike naturopplevelser med verden.

Tobias har alltid vært glad i eventyr og natur, og med sin utdanning som fjellspesialist fra millitæret i Sveits så han mange muligheter da han flyttet til Vanylven på Søre Sunnmøre. Han er svært opptatt av å kunne dele den fantastiske naturen og unike opplevelser med flere.

Rappellering for hele familien

Syvdnesrappel har to ulike rappelleringer, en på 16 meter og en på 112 meter. Sistnevnte er i følge Tobias Europas lengste one-drop rappel. Den korteste på 16 meter er noe hele familien kan være med på.

Om turen

Turen startar med en litt middels krevende fjelltur på ca 20-30 min. Her anbefales det å ha på turklær. Oppe ved "Feirsletta" kan du oppleve en fantastisk utsikt over Rovde og Syvdefjorden, helt ut til Sandsøya. Her er det også muligheter for grilling. Her får man utdelt utstyr og en god innføring i hvordan man skal rappellere ned den 16 meter høye fjellveggen.

De som ønsker å prøve seg på ekstremrappellen på 112 meter, kan booke den som ekstra etter de har tatt den 16 m turen. Dette bestiller man på stedet.

Oppfordrer alle til å prøve

- Det var spennende og veldig spektakulært forteller Anne Kristin Øvergård som sammen med noen venner fikk prøve seg i fjellveggen på Syvde. - Jeg hadde litt høy puls på den lengste rappelleringen. Det var utfordrende, men ikke så skummelt som jeg hadde trodd.

Hun oppfordrer alle til å ta turen til Vanylven å prøve rappellering og alt annet den vakre bygda har å oppleve. Se flere opplevelser i Vanylven her >>

Se flere

Praktisk informasjon:


Skreddersøm:
Opplevelsen tar høyde for 5 – 12 gjester, og må bestilles minimum 48 timer før opplevelsen starter.
Oppmøtested: Gamle ferjekaia på Syvdsnes, Vanylven
Transport:
Aktiviteten tar høyde for at du kan komme deg til og fra Syvde i egen bil.

Vil du prøve deg på rappellering, kan du kontakte Tobias i Vanylven Tours.

Her kan du overnatte: