Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
170628-hjertoya-121-einar-engdal.jpg

Ni sommerlige aktivteter i

fjordbyen Molde

Tekst: Maja Håbet
Del: 

Molde, jazzen og rosenes by, ligger midt i Romsdalen mellom spektakulære fjorder og høye fjelltopper. Fjordbyen byr på sjarm, kulturopplevelser og en trivelig atmosfære. Her er ni sommerlige aktiviteter du bør få med deg i den naturskjønne byen.  

Midt mellom turistattraksjonene Trollstigen, Atlanterhavsveien og Romsdalseggen ligger idylliske Molde. Kjent for jazz, roser, panorama og fotball. Den naturskjønne byen er også kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt, og er spekket av flotte turområder, kultur og aktiviteter for store og små. 


Her er noen av de mange attraksjonene og aktiviteten du bør oppsøke i Molde:

170503-mac-230-lo__002_.jpg

Tar man turen til Molde, er et besøk til utsiktspunktet Varden å anbefale. Foto: Einar Engdal. 

Tråkk deg til topps

Det nystartede selskapet Molde Adventure Center er lokalisert midt på torget i Molde. Her kan man blant annet leie populære el-sykler, som passer ypperlig for turer i marka, uavhengig av fysisk form. Friluftsentusiast og eier Didrick Ose mener el-sykler er perfekt for de som vil oppleve Molde på en helt ny måte. - Kunden legger opp dagen slik de selv ønsker, og vi har det hotteste utstyret tilgjengelig. Ved avreise får man et kart med turforslag og deretter er det bare å tråkke til, forteller Ose og anbefaler en sykkeltur til Varden. 


Fra Varden (407 moh), byens mest berømte utsiktspunkt, kan man beskue Molde by, den langstrakte fjorden, vakre holmer og det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. Gjør kameraet klart til å ta flotte bilder, og nyt nedoverbakker hele veien tilbake til byen.

Krona2.jpg

Krona ruver høyt over byen og representerer den spektakulære naturen i Romsdal. Foto: Jens Lyngstad.

Bytur til museet

Romsdalsmuseet har en av Norges aller flotteste kultursamlinger. Den nye museumsdelen Krona åpnet i 2016, og er designet av den kjente arkitekten Reiulf Ramstad. Den kontroversielle konstruksjonen stikker seg ut fra de tradisjonelle byggene, men sklir allikevel godt inn på grunn av tradisjonell bruk av materialer. I tillegg til utleie av sykler og el-syker, tilbyr også Molde Adventure Center guidede turer til Romsdalsmuseet. 


Turen starter på torget i sentrum og går opp til Romsdalsmuseet gjennom byens gater. Turen tar ca. 2,5 time og inkluderer guidet byvandring, inngangsbillett til museet, kaffe og vaffel.

170628-hjertoya-084-einar-engdal-kopi.jpg

Om sommeren er det mange som tar turen til den lille perlen i Moldefjorden. Foto: Einar Engdal.

Fantastiske Hjertøya

Fra sentrum kan man også ta rutebåt over til den idylliske Hjertøya i Moldefjorden. Etter 5 - 10 minutter med båt kommer man til kai på Hjertøya. Et flott rekreasjonsområde hvor man kan bade i sjøen, grille, dra på piknik, leie robåt, fiske og gå langs merkede stier. 


På den flotte øya kan man også få et innblikk i lokal kystkultur på Fiskerimuseet, som er en del av Romsdalsmuseet. Ønsker man en lengre gåtur kan man også velge å gå helt ut til Hjertøytangen. Stien er merket med fine rødmalte hjerter og turen tar ca. 1 time hver vei. I  sommersesongen er det også åpen kafe på Hjertøyplassen lørdag og søndag. Området byr også på en fin lekeplass for barna.. På varme sommerdager anbefaler vi også å ta med badetøy og teste stupetårnet. Hjertøyruta går fra Torget i Molde tirsdag - søndag, fra 16. juni - 7. august 2017.

Se flere opplevelser
Atlanterhavsveien_Flyfoto_Storseisundet_bru_FOTO___ivind_Leren.jpg

Atlanterhavsveien mellom Kristiansund og Molde er blant annet er kåret til århundrets byggverk i Norge. Foto: Øivind Leren.

"Travel like the locals"

Fra vakre Molde går det også rundturer med buss til noen av de mest populære områdene i nærheten. Med buss kan du enkelt oppleve både Atlanterhavsveien, Bud, Ona, Kristiansund, Åndalsnes og Geiranger. Rundturene gir en unik og avslappende opplevelse av området man besøker. 


FRAM, kollektivtrafikken i Møre og Romsdal, har sydd sammen de mest populære reiserutene i området og gjort det enkelt å bestille turen, med én billett som gjelder hele reisen. Sett deg ned, slapp av og nyt turen.

170527-molde7topper-027-einar-engdal.jpg

Molde og Romsdal byr på alt fra familievennlige turer langs kysten, til guidede toppturer i fjellet. Foto: Einar Engdal.

Gå til fots på natursti

Man kan også oppleve utsiktspunktet Varden til fots. Spør gjerne etter turkart for Molde i resepsjonen til Molde Adventure Center på Torget 2. Gåturen tar ca. 1 time til fots fra Molde sentrum til det berømte utsiktspunktet. På toppen ligger restauranten "Vardestua", hvor man kan stoppe for forfriskninger eller et lite måltid. Vardestua er åpen i perioden mai - oktober. 


Området nord for Molde, Moldemarka, er også et flott turområde med et bredt utvalg av stier, turveger og løyper. Flere skogsveger leder inn i marka, og det er satt opp informasjonsskilt med kart på mange startsteder, i tillegg til vegvisere langs turvegene.

170722-visitnordvest-glass-019-2.jpg

Glass Restaurant & Bar ligger idyllisk plassert ved sjøfronten i Molde sentrum. Foto: Einar Engdal.

Spis og nyt utsikten på Glass

På glass Glass Restaurant & Bar kan man velge mellom inne og uteservering, med flott havutsikt. Restauranten har etablert seg som et sentralt og pulserende spisested i hjertet av Molde-by. Her er det maten som står i fokus, i tillegg til et stort utvalg vin og øl. Restauranten preges av et åpent kjøkken med en vedfyrt, italiensk steinovn. Kokker fra Italia, Baskerland og Molde byr på en rikholdig meny med lokale råvarer i fokus. 


Glass roses av mange for sitt flotte interiør, designet av Sturla Godøy. Her finner man en unik innredning med flere spennende detaljer. Restauranten byr også på en rikholdig bar med urban stemning. 

170628-sentrum-186-einar-engdal.jpg

I sentrum finner man både kjøpesenter, restauranter, caféer, barer, salonger, butikker og mer. Foto: Einar Engdal.

Besøk Domkirken og se rosehagen

Høyreist, enkel og ren. Molde Domkirke tårner seg rett over sentrum. Med sin sentrale beliggenhet og ypperlige utforming blir Molde domkirke ofte brukt i kulturelle sammenhenger, i tillegg til kirkelige. Her kan man oppleve både gudstjenester, temakvelder, konserter og mer. Domkirken er åpen fra mandag til fredag, og om sensommeren kan man også nyte utsikten av den berømte rosehagen på taket av rådhuset.

Lekeland for de minste

I Romsdalsgata kan barna utfolde seg i et innendørs lekeland, med spennende aktiviteter og hinderløyper. Barnas Lekeland i Molde sentrum er en møteplass og et aktivitetssenter for barn fra 0 til 12 år. 


Her kan barna nyte lek og moro i spennende omgivelser, mens de voksne slapper av med nykvernet kaffe og deilige retter. Fra 26. Juni til 20. August 2017 har Barnas Lekeland åpent hver dag fra klokken 10.00 - 18.00.

170628-visitnordvest-048-einar-engdal.jpg

Hurtigruten og andre cruiseskip er stadig innom havnen i sentrum av fjordbyen Molde. Foto: Einar Engdal.

Badeland og spa

Det idylliske Moldebadet ligger like ved Scandic Seilet og Aker Stadion. Moldebadet har flere ulike bassengopplevelser å tilby, med innendørs svømmehall, familiebasseng, barnebasseng, velværesenter og boblebad. I tredje etasje ligger Bris Trening, et moderne treningssenter med tilhørende fysioterapiavdeling. På toppen av bygget ligger dessuten Klinikk Hud og Spa. Et luksuriøst spa som tilbyr en total velværeopplevelse. Spaområdet gir deg mulighet til å slappe av, nyte omgivelsene og forfriske kropp og sinn. 


Café Moldebadet kan benyttes både før, under og etter bading. Dersom været er fint kan man også ta med seg maten utendørs for å nyte solen. Ta deg tid, opplev mer. 

Se flere opplevelser
Del: