Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Sommervikar

Solveig Eidheim stortrives på Geiranger Hotell. Foto: Rolf Hansen

Solveig (80)

fant ungdomskilden

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

- Sommerjobben på Geiranger Hotell er min ungdomskilde, stråler 80 år gamle Solveig Eidheim.

For 28. året på rad er hun på plass i turistbygda for å ta et tak på hotellet som har travle dager når det lille tettstedet mellom fjord og bratte fjell forvandles til en summende metropol av turister fra alle land og verdensdeler.

Beste medisin
- Sommerjobben i Geiranger er min beste medisin mot gikt og andre sykdommer. Jeg hadde ikke orket dette om jeg ikke hadde stortrivdes slik jeg gjør, forteller supersommervikaren til avisa Sunnmøringen.

Lyst til å oppleve Geirangerfjorden? Finn overnatting nær Geiranger

Digger jobben
Den ungdommelige 80-åringen fra Ørsta digger hver sekund av sommerjobben. Hver dag i åtte timer står hun for vedlikeholdet av alt fra salonger til duker og gardiner ved Geiranger Hotell. Hun beskriver hotelldirektør Tore Haldorsen og familien hans ”som fantastiske mennesker å jobbe for”.

Bobler av energi

- Jeg er som en mor og bestemor for alle de andre ansatte her, og jeg kjenner hvordan jeg bobler over av energi hver eneste morgen, sprudler Solveig.

Bauta
Og som den eldste er hun en bauta for alle de andre ansatte – både som samtalepartner, psykolog og en som vet alt om både hotellet og hvor ting finnes. Hun kjenner hotellet ut og inn etter så mange år som sommervikar i særklasse.

Campingvogn
På fritiden disponerer hun både egen leilighet, hotellrom og en campingvogn. Før hun fant ungdomskilden i Geiranger, drev hun butikk i Ørsta.

Data og ungdommer
- På fritiden forsøker jeg å henge med de andre ungdommene her. Ellers så har jeg jo data, kryssord, strikketøy og gamle bekjente jeg kan besøke, forteller Solveig og legger til at hennes far var fra Geiranger.

Flydalsjuvet

Flydalsjuvet (foto: Terje Rakke)

Norges mest besøkte
Fra terrassen på hotellet kan hun se de mange cruiseskipene som glir ut og inn av den verdensberømte fjorden som er et av Norges mest besøkte turistmål. Hver sommer er det et sted mellom 150 og 200 skip, noe som gjør den lille bygda med 240 fastboende til en av de største cruisehavnene i landet.

Klar for cruise
Etter sommerjobben i Geiranger skal den spreke og vitale 80-åringen selv på cruise sammen med noen venninner. Men lover å være tilbake i god tid til den neste og nok en sommer på Geiranger Hotell.

Flere opplevelser og nyttige reisetips
Se Destinasjon Geirangerfjord

Se flere opplevelser
Del: