Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Smøla Visningsenter Havbruk

© Nekton Havbruk
©
©
©
© Gurisentret
©
22/04/2020

På Visningsenteret for Havbruk på Smøla kan du lære mer om norsk oppdrettsnæring. Det finnes 20 slike visningsenter i Norge og et av dem i Møre og Romsdal og på den idylliske øya Smøla. Det er Nekton Havbruk som er havbruksaktøren og firmaet bak visningsanlegget.

På visningsanleggene vil du se hvordan det produserers over 14 millioner måltid hver dag. Her kan du også få en forståelese av hva det vil si å produsere bærekraftig og sunn mat.

I lokalene til Gurisenteret på Edøya, kan besøkende se en utstilling om laksens livssyklus, teknologi, historien til havbruksnæringen på Smøla, innovasjonsprosesser. En 15 min film beskriver oppdrettsvenetyret på Smøla og Nektons virksomhet i dag.

Visningssenteret ligger kun et steinkast fra hurtigbåt-og fergeanløp på Edøya. I Fruen Cafè på Gurisenteret kan vi tilby enkle varmretter, baguetter, kaker og kaffe m.m

Den andre spennende delen er et besøk med båt ut til anlegget, til Hestøya, som ligger 5 min unna med bil. Her får de besøkende først på seg dresser og flytevest, for trygt og komfortabelt ferdes på sjøen. På anlegget får man se hvordan oppdrett drives i praksis og kanskje får du en mulighet til å håndfòre laksen? Kunnskapsrike guider viser rundt og besvarer spørsmål.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Smøla / Smøla