Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Smøla

© Tove Berget / Destinasjon Kristiansund og Nordmøre
©
©
© Fjordkajakk/Robert Sørlie
07/09/2020
Smøla ligger ytterst i havgapet omringet av holmen og skjær, et fantastisk sted for en aktiv ferie. Enten du vil dra på safari, fotografere, oppleve de spennende fiskeværene, havfiske eller leie kajakk. Her er et ekte og levende kystkultursamfunn hvor folket fortsatt holder tradisjonene levende.

Smøla er kjent for sin havørn og Smøla Naturopplevelser arrangerer fotosafari ut til den mektige fuglen.

Smølahar 20 turløyper rundt om på øya som er merket med skilt og godt synlig fra veikanten. Smøla er også et eldorado for havfiske og her er mange overnattingssteder som tilbyr fisketurer, guide og båtutleie. Å padle kajakk er en stor opplevelse på Smøla, besøk Smøla Kajakk og bli med på tur i skjærgården. Gurisentret ligger på Edøya og er har en interessant utstilling; "Møter med vinden"- her tas du med på en reise tilbake i tid, og med vinden som fortellerstemme reiser du fram til dagens utnyttelse av vindenergi. Du møter en sterk kystkultur, og det er vanskelig å gå uberørt fra fortellinger om levekår, værtegn og sterke historier fra Veiholmen fortalt direkte til deg gjennom lyd og bilde.

Utstillingen handler om vindenergi i et vidt perspektiv og omtaler både de vitenskapelige og mytologiske tolkningene av vind.

Hele sommeren gjennom har Smøla et tettpakket kulturtilbud med festivaler, aktivitet på museene, Skjærgårsblues, Gla-daga og ikke minst et utendørs spelet "Fru Guri av Edøy" - en gripende historie om sterke kvinneskikkelser som flettes sammen med tro, kjærlighet, tragedie og lykke i en forestilling som vil være med deg lenge.
Veiholmen er et idyllisk fiskevær med rorbuer, restauranter og små trehus som er verdt å besøke.

Se mer: Attraksjoner i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Smøla / Smøla