Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
skagflaa.jpg

Verdenskjent utsikt: Fjordgarden Skageflå i Geiranger gjøres tilgjengelig av Sherpaer fra Nepal. Foto: Per Eide.

Sherpaer rydder opp i Geiranger

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg.
Del: 

Bare det beste er godt nok når det skal ryddes etter raset i Geiranger: Sherpaer fra Nepal. Hver av dem bærer glatt 200 kilo på ryggen.

skriv inn mellomtittel her

Steinraset har smadret store deler av stien opp til Skageflå. Den bratte stien som slynger seg opp fjellsiden til den berømte fjellgården, er stengt for fri ferdsel på grunn av raset. Skageflå er til tross for den utfordrende oppstigningen et svært populært tur- og turistmål.

Går unna
- Det er seks sherpaer som rydder i rasområdet. Det går virkelig unna, så de vil trolig gjøre unna jobben på en uke og ikke to som anslått, sier en imponert direktør i Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv, Katrin Blomvik.

Lyst til å oppleve Geirangerfjorden? Klikk her for rimelig overnatting i Geiranger

Fantastisk
Gården som ble fraflyttet i 1918, ligger på en fjellhylle 250 meter over Geirangerfjorden. Fra Skageflå er det en fantastisk utsikt over fjorden, Norges høyeste foss - Syv Søstre - og til fjellgården Knivsflå på den andre siden av fjorden.

Kongeparet
Skageflå har eksistert helt siden middelalderen, og ble verdenskjent og svært attraktiv som turmål etter at Dronning Sonja og Kong Harald valgte den spektakulære fjellgården som arena for å feire sitt sølvbryllup med 30 kongelige gjester fra hele Europa.

Risikofylt
På grunn av slitasjen og faren for steinsprang har var det vært vanskelig og til dels farlig å ta seg opp til Skageflå også før steinraset. Nå skal det renskes, ryddes, sikres og utbedres. Det er for bratt i området til å bruke maskiner, og lite ønskelig siden det handler om et verdensarvområde. Løsningen ble altså bærekraftige sherpaer fra Nepal.

Flere opplevelser og nyttige reisetips
Se Destinasjon Geirangerfjord
eller Bestill brosjyre

Se flere opplevelser
Del: