Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Brustind_6_foto_Einar_Engdal0x143X1700x958.jpg

Topptur med topp utsikt til både Molde og Ålesund: Brustind i Møre og Romsdal. Alle foto: Einar Engdal.

Se fotografens favoritter

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg.
Del: 

Romsdalen byr på utrolige muligheter for turer på ski og blinkskudd med kamera. Molde-fotografen Einar Engdal (42) har et lidenskapelig forhold til begge deler.

Fotografen Einar Engdal

Fotograf Einar Engdal.

Den profesjonelle fotografen og grafisk designeren har spesialisert seg på utendørs fotografering og opplevelser. Spesielt ski, fjell, natur og kajakk. Han er mye brukt av skimagasinet Fri Flyt og leverer bilder til en rekke nasjonale og internasjonale magasiner. Her er et lite utvalg av hans favorittopper:


Blånebba

Blånebba. Foto: Einar Engdal

Blånebba (klikk for større foto)

Blånebba fra Venjesdalen i Rauma på 1320 meter er en fin tur med fantastisk utsikt 1300 meter rett ned i Romsdalen. Blånebba er sommerstid en del av den populære fotturen "Romsdalseggen", men vinterstid er det en flott skitur. Fra toppen har man flott utsikt mot Trollveggen, Romsdalshorn og Venjetind. - Det er hit jeg tar nye skivenner for å vise dem hva Romsdalen kan by på av utsikt. Det er ikke lite.

Se flere opplevelser


Kjøvskartind

Kjøvskartind. Foto: Einar Engdal

Kjøvskartind (klikk for større foto)

Kjøvskartind (1552 moh) i Isfjorden er også en av fotografens absolutte favoritter. Den ligger ved siden av Kirketaket som kanskje er en av de mest gåtte toppturene i Romsdalen. – Det er tungt å gå opp, men mange flotte meter å renne ned, sier Einar Engdal.


Skjorta

Skjorta i Eresfjorden. Foto: Einar Engdal

Skjorta (klikk for større foto)

Skjorta. Foto: Einar Engdal

Skjorta (klikk for større foto)

Skjorta i Eresfjord er 1 711 meter høyt.  Fjellet med det pussige navnet er det 704. høyeste i landet. – Det er helt supert, et av de aller beste. Her får man en lang og fin nedkjøring.

Finn overnatting i Molde og Romsdal.


Nyheitind

Nyheitind. Foto: Einar Engdal

Nyheitind (klikk for større foto)

Se flere opplevelser
Nyheitind. Foto: Einar Engdal

Nyheitind (klikk for større foto)

Nyheitind (1610 moh) Fra Meringdalen ved Eikesdalsvatnet i Nesset kommune eller Grøvdal/Dalsbygda i Rauma, er en flott skitur som går gjennom et stort fjellområde, og der en opplever fjellene fra flere sider. – Flott terreng selv om skikjøringen ikke er den råeste. Utsikt til Trollveggen, Juratind (1712 moh) og Venjetind (1852) det høyeste fjellet som er å se fra Molde, forteller 42-åringen.


Brustind

Brustind. Foto: Einar Engdal

Brustind (klikk for større foto)

Brustind. Foto: Einar Engdal

Brustind (klikk for større foto)

En av toppene lengst vest blant Romsdalsfjella vi går på. Man kan se helt til Ålesund og Sunnørsalpene og nordover mot Molde.


Breitinden

Breitind. Foto: Einar Engdal

Breitinden (klikk for større foto)

Breitind. Foto: Einar Engdal

Breitinden (klikk for større foto)

Breitinden ligger midt mellom fjellmassivet Trolltindene i nordlig retning og det beryktede fjellet Mannen i sør. Breitinden er en av flere populære vårskiturer fra Trollstigen når veien åpner i mai. Fra toppen av Breitind stuper fjellsiden over 1700 meter rett ned i bunnen av Romsdalen. Fjellet er det høyeste i rekken av fjell på vestsiden av Romsdalen med sine 1797 moh.  - Fantastisk utsikt over hele Romsdalen.

Her kan du se en rekke av hans bilder: www.einarengdal.com

Se flere opplevelser
Del: