Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Rindal kommune

©
© Haral Solvik
©
© Ragnhild Godal Tunheim
07/07/2020
Rindal er ei bygd med solide tradisjoner innenfor skisport og skiproduksjon. I tillegg har kommunen stor kompetanse innenfor laftingsteknikker for hus og hyttebygging. Rindal ligger helt inn mot kjerneområdene i Trollheimen og har gode jakt og fiskemuligheter. Rindalsføret med elva Rinna glir umerkelig over i Surnadalsføret. Det går vei fra sentrum langs Rinna gjennom Romundstad og innover til vakre Vålåskaret og videre til Rv 700 mot Rennebu. Denne veien åpner for de vakre fjelbygdene i kommunen og er vel verdt turen. Rindal kalles porten til Trollheimen og herfra går merket sti til Trollheimshytta. Fine dagsturmål er Rindhatten, Ura og Gaddfjellet. Rindal er også en ekte skibygd og det er mange oppkjørte løyper her.

Beliggenhet:
Rindal er den eneste av Møre og Romsdals kommuner som ikke har direkte tilgang til sjøen. Denne typiske skogs- og fjellkommunen ligger lengst øst av Nordmøres kommuner. Kommunen grenser mot Sør-Trøndelag i nord, øst og sør, samt Surnadal i vest.

Kommunikasjon:
Bussforbindelser mot Orkdal, Trondheim, Surnadal og videre til Kristiansund, Molde og Sunndal. Rv 65 fører via Orkdal til Trondheim og er et alternativ til E39.

Folketall: 2.100.

Kommunesenter:
Rindal sentrum med kommunehus, butikksenter, bilservice, forretninger, lege og tannlege, bank, skole.

Attraksjoner:
· Rindal Museum med egen skiavdeling, kafé og rikholdig samling fra skogbruk- og gårdsdrift. Museet har 12 bygninger, Løsetlåna er fra 1600 tallet.
· Mange fine turløyper inn i Trollheimen for både sommer og vinteraktiviteter.

Reiseliv/handel/service:
Skysstasjon i bygninger nybygget i tradisjonell stil, overnatting og restauranter. Pensjonat og campingplasser med hytteutleie. Butikksenter og flere spesialforretninger, bank m.m. i Rindal sentrum. Bilverksted på Rv 65, øst for Bolme og ved Rindalsskogen.

Se mer: Sted i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Rindal / Rindal