Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Svin_y-fyr-Steve-R_yset1x48X1022x570.JPG

Eksotiske Svinøy Fyr, en øde øy utenfor det værharde Stadlandet. (Foto: Steve Røyset)

Rike turister på Sunnmøre:

Blar opp 1 million for å fiske

Tekst: Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Luksusturister betaler gjerne 70 000 kroner i døgnet for skreddersydde opplevelser på Sunnmøre. Det handler om dype fjorder, bratte fjell og steinrike russere.

– Akkurat nå planlegger vi for ti russere som primært er interessert i fiske, men selvsagt på første klasse og med topp service. En ordre for over en million kroner. Det er klart luksusturistene er viktige for oss, sier administrerende direktør Terje Devold i det sunnmørske reiselivsselskapet 62°NORD.

Hotel-Brosundet-Photo-Terje-Rakke-Nordic-Life.jpg

Hotel Brosundet. (Foto: Terje Rakke)

”High-end”-turister

Luksus- eller ”high-end”-turistene bestiller ikke hotellrom, men hele hotellet. Helikoptre, champagne i det fri, privatguidede fjellturer på Slogen i Sunnmørsalpene og gjerne en syvretters på en liten øy utenfor det værharde Stadlandet. De betaler for skreddersydd luksus. De er krevende og kravstore, men så pengesterke at reiselivsaktørene strekker seg langt for å tilfredsstile dem.

Stofjord-Hotel-interi_r.jpg

Storfjord Hotel.

Ville kjøpe hotellet

- Men jeg sa nei da en fornøyd gjest fra Ukraina ringte og sa han ville kjøpe Hotel Storfjord på Glomset. Det finnes mange rikinger der ute, ler Terje Devold.

Hotel-Union-_ye-Magnus-Nordstrand0x328X1595x2018.jpg

Bryllup til 1,5 mill

I sommer har 62° NORD booket inn et utenlandsk hotellbryllup i Ålesund. I forkant av begivenheten ønsker selskapet med sine 45 gjester store opplevelser i sunnmørsk natur. Regningen vil komme på et sted mellom en og en og en halv million kroner. Det var helt greit.

Se flere opplevelser

Middag til 40 000

I fjor sommer var det fire russere på besøk i Ålesund som ville spise middag på eksotiske Svinøy Fyr, en øde øy utenfor det værharde Stadlandet. At regningen kom på 40 000 kroner, var underordnet.

Ferierte for 70 000 - i døgnet

Produkter fra 62°NORD var også rammen rundt en ukes skreddersydd ferie for et amerikansk ektepar som ikke fornektet seg noe i sitt møte med Norge og Sunnmøre. Ifølge Devold ferierte de trolig for nærmere 70 000 kr i døgnet, inkludert alt – som en flybåren kokk og syv retters på Svinøy fyr. En ”vanlig” turist legger anslagsvis igjen 2500 kroner i døgnet.

Hotel_Union_Magnus_Nordstrand.jpg

Ærverdige Hotel Union Øye. (Foto: Magnus Nordstrand)

Attraktive Sunnmøre

62° Nord har hoteller som ærverdige Hotel Union Øyeved Hjørundfjorden, Hotel Brosundetmed det særpregede runde rommet i Molja Fyrmidt i Ålesund sentrum, Storfjord Hotelved Storfjorden og eksotiske Svinøy Fyr.  Alle reiselivsprodukter som har fått mye medieomtale både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har reiselivsselskapet transport for enhver anledning med et vidt spekter av båter, busser og helikoptre.

Ålesund & Sunnmøre er som skapt for opplevelser! Ålesunds vakre jugendstilarkitektur er viden kjent. Et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger er som tatt ut av fantasiens verden. Byens unike beliggenhet ved storhavet, med fjord og fjell i umiddelbar nærhet, gir en nærmest uslåelig kombinasjon av kultur og natur.

Interi_r-Hotel-Brosundet.jpg

Interiør på Hotel Brosundet.

Rike russere og kongelige

– På Sunnmøre har vi spektakulære og attraktive produkter også for luksusturistene. Ikke minst har rike russere blitt nysgjerrige på våre fjorder og fjell. Også utenlands kongelige er blant våre luksusturister på Sunnmøre, sier Devold.

Voksende marked

For 62°NORD utgjør luksusturistene ca fem prosent av markedet, men det vokser for hvert år. Og det er et marked som reiselivsselskapet satser på, blant annet ved å jobbe målbevisst mot de agentene som formidler rikingenes ferieønsker. 

Krevende

– I dag har vi etablert kontakter i Moskva, England og USA, forteller Devold. Han mener luksusturisme er det mest krevende markedet i hele verden for reiselivet. Samtidig mener han det er lærerikt for å bli bedre og best på service i forhold til både Per og Pål.

Terjes reisetips

molja_fyr_2.jpg

Molja Fyr
En natt i Molja Fyr ved innseilingen til Ålesund Havn – Rom 47 på Hotel Brosundet. Bli vekt av nordgående Hurtigrutes ankomstsignal kl 09:00 og få servert frokost på sengen i Norges mest særegne hotellrom!

Se flere opplevelser
Hotel_Union_Magnus_Nordstrand.jpg

Hotel Union Øye
Et besøk på Hotel Union Øye ved Hjørundfjorden – hotellet som fremstår som det gjorde da Europas kongelige og aristokrati besøkte det hyppig rundt forrige århundreskifte. Hva med en natt på det blå rommet – hvor Linda har besøkt gjester i over 100 år…

Del: