Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Topptur til Nordre Trolltind Rauma

© Kyrre Buxrud / Hotel Aak
© Kyrre Buxrud / Hotel Aak
© Kyrre Buxrud/ Hotel Aak
© Kyrre Buxrud/Hotel Aak
© Kyrre Buxrud/Hotel Aak

Åpningstider

juni 20, 2020 - nov. 28, 2020

Bestill
20/08/2020

Topptur med fantastisk utsikt over Trollveggen og Romsdalen!
Romsdalen er kjent for bratte fjellsider, men her finnes en mulighet for å komme seg til topps opp fra dalen. En liten spasertur fra Hotel Aak starter stien opp til Norafjell og Nordre Trolltind.

Vi starter turen fra Hotel Aak over Soggebrua langs Trollstigveien, Når vi kommer til stien etter 2,8 km er det bratt allerede fra start. Fra Soggeberget får vi nydelig utsikt over Åndalsnes før vi følger stien videre mot Orabotnen. Herfra legger terrenget seg litt mer opp mot Norafjellet.

Fra toppen av Norafjellet får vi god oversikt over Trollveggen, Romsdalshorn, Vengetindene og vi ser over mot Romsdalseggen. Videre innover mot Adelsbreen passerer vi flere tjern som kan friste til bading på en varm sommerdag. Vi følger langs breen videre mot Nordre Trolltind. Siste partiet før toppen blir brattere og det blir litt mer krevende veivalg. Fra toppen er det stupbratt ned i Romsdalen og man har førsteklasses utsikt inn i Trollveggen!

Dette er turen for deg som vil ta mange høydemeter opp og ned. Vi starter turen ved hotellet, som ligger på ca 25 moh. og skal helt opp til Nordre Trolltind på 1452 moh. Forbered deg på en lang dag i fjellet og ha med stor matpakke. Gåstaver kan anbefales til den lange nedstigningen fra Norafjellet.

Område: Åndalsnes Type: Topptur (vandring)
Gradering: Krevende. Lengde: 16,8 km

Høydemeter: 1405 hm Antall timer: 6-9
Møtested: Hotel Aak Tidspunkt: 08.30

Du bør være i god fysisk form og takle ulendt terreng (bratt sti og steinur).

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Rauma / Åndalsnes