Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Rundtur Trollstigen — Trollveggen

© Øyvind Heen
© Stein Lindseth Olsen
© Øyvind Heen
© Øyvind Heen
©
© Visit Åndalsnes
© Jarle Wæhler - Statens Vegsesen
© Trollstigen Drift
© Visit Nordmøre & Romsdal AS
© Visit Åndalsnes
© Heidi-Beate Sødal
© Leif Jonny Olestad

Åpningstider

juni 01, 2018 - okt. 31, 2018

Priser

  • Barn bussbillett
    NOK 275,00
  • Voksen bussbillett
    NOK 550,00
22/04/2020

Bli med på en sightseeingtur med buss til de to største attraksjonene i området. Turen tar ca 2,5 time og inkluderer:

Buss til Trollstigen, en kort fotostopp ved Trollstigen Gjestegård og en lengre stopp på toppen av Trollstigen.

Buss fra Trollstigen til Trollveggen.

Fotostopp og inngang til Trollveggen Besøkssenters auditorium for å se den dramatiske filmen om Trollstigen.

Buss tilbake til Åndalsnes.

Turen passer for alle.

Ønsker du heller å ta en tur på egenhånd til Geiranger med buss får du 25 minutters fotostopp på Trollstigen, i tillegg til 10 minutter på Ørnesvingen. Daglige avganger om sommeren. Buss Åndalsnes - Geiranger tur/retur passer fint som dagstur. Les mer om å ta bussen fra Åndalsnes til Geiranger her.

Trollstigen

Å kjøre Trollstigen er en spennende opplevelse, og ikke minst en utrolig flott tur oppover fjellsiden med fossen brusende like ved. Veien har 11 hårnålsvinger på stigningen mot toppen. Noen steder skjærer veien seg gjennom fjellet, andre steder et veien bygget opp med steinmur. På vei oppover krysser vi den ville Stigfossen på den imponerende Stigfossbrua. Veien i seg selv er en stor ingeniørkunst. På toppen finner du et arkitekttegnet bygg som huser en kafe, souvenirshop og service. Det er flere spenstige utsitkspunkt verdt å besøke, i tillegg til gangbroer og vannspeil. Les mer om Trollstigen på Nasjonale Turistveger.

Trollveggen

Trollveggen er Europas høyeste vertikale fjellvegg. Toppen ruver 1700 meter over havet, og de øverste 1000 metrene stuper loddrett ned mot Romsdalen, med et 50 meters overheng. Skandinavisk fjellklatringshistorie startet her i Romsdalsfjellene, og Trollveggen kan skimte med noen av verdens vanskeligste klatreruter. På motsatt side av dalen ser du rett opp mot Romsdalshorn, 1555 meter over havet. Trollveggen Besøkssenter er lokalisert ved foten av Trollveggen, og er en spektakulær bygning med store panoramavindu mot fjellene. I auditoriet vises den dramatiske historien om Trollveggen, med klatrebragder, basehopp, redningsoperasjoner, og spektakulære bilder fra Trollveggen. Les mer om Trollveggen Besøkssenter

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Rauma / Åndalsnes