Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Romsdalstrappa — Rampestreken (537 m.o.h.)

© Matti Bernitz
© Matti Bernitz
© Matti Bernitz
© Torunn Dyrkorn
07/09/2020

Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er på kort tid blitt en av de mest populære trimturene i området. Turen er godt tilrettelagt og byr også på fine opplevelser i fine omgivelser.

Slik går turen

I rundkjøring ved Åndalsnes følg skilt til sentrum. Parkeringsplass for biler ved startpunkt, alternativ parkering på Rauma Samfunnshus eller Rauma Kulturhus som ligger 5 min herfra.

Start ved parkeringsplassen under Nebba og følg merka tursti opp til Nesaksla. Stykket opp til Nebba er uten trapper og med håndlist, slik at de aller fleste kommer seg hit. På Nebba kan du nyte utsikta over Åndalsnes. Litt lenger opp ligger grindbygget. Her er det mulig å ta en pause med tak over hodet og nyte utsikta oppover Romsdalen og mot fjella i Isterdalen. Du kan se helt til Trollstigen. Følg stien videre etter ryggen. Noen partier har mye røtter som kan være glatte, og det er derfor satt opp håndlister. For å hindre at stien brer seg ytterligere, anmoder vi folk om å følge lista og ikke trekke videre ut i terrenget. Oppe ved Andersmyra, som er et populært trimmål, er det hvilebenk. Videre er det mye stigning, så trappene er bratte.

Når du runder opp berget, kommer du til utsiktspunktet "Rampestreken" som gir gode muligheter for ekstra utsikt og fotografering. Romsdalstrappa fortsetter videre oppover til toppen og innimellom er det laget små benker. Mot slutten er det en liten hammer før terrenget legger seg innover til steinhytta på toppen.

Se turbeskrivelse på romsdal.com

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Rauma / Åndalsnes