Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Romsdalseggen i solnedgang

© Mattias Fredriksson
© Stein Lindseth Olsen

Priser

  • Billetter Fra
    NOK 1590,00
29/07/2020

Alle går Romsdalseggen på dagtid. Hvorfor ikke gå den om kvelden? Omkranset av majestetiske fjell satser vi på magiske fargespill over himmelen mens vi ser sola gå ned i horisonten. Fjellet er tomt for folk, du får Romsdalseggen helt for deg selv. Det føles som om du konstant «går på første rad». Det gir en helt spesiell følelse.

Kveldsmaten tar vi på toppen av eggen, mens vi nyter førsteklasses utsikt til noen av de mest kjente fjella i Norge: Romsdalshorn, Kongen, Dronninga, Bispen og Trollveggen. Nedi dalen ser du Rauma elv slynge seg med Romsdalsfjorden litt lenger ut. Er det klarvær, ser vi helt ut til Atlanterhavet. Magisk!

Område: Romsdalen Type: fottur
Gradering: Krevende. Antall timer: 6-9

Høydemeter: 1000 opp / 1250 ned Lengde: 10,8 km
Møtested: Hotel Aak Tidspunkt: 15.00
Du må være i god fysisk form. Vant til å gå i ulendt terreng; sti med røtter, steinur.

Beskrivelse

Vi starter i Vengedalen og følger stien oppover lia. Etter hvert flater det litt ut før neste etappe opp steinura til Romsdalseggen. På eggen følger vi en god sti. Noen partier er luftige med litt klyving. Her er det en kjetting som man kan holde seg i. Er det mye vind eller dårlig vær, kan det være mer utsatt og vanskelig.

Fra Mjølvafjellet er det 1200 høydemeter ned til byen. Det går gradvis nedover langs den tidvis smale eggen, ned mot Nesaksla. Vi tar oss god tid slik at knærne får behagelig nedtur. Anbefaler staver for god støtte.

Ved Nesaksla tar vi en pust i bakken ved steinhytta Ottarbu, før vi tar de siste 700 høydemetrene i et jafs ned mot Åndalsnes. Her går det bratt nedover siste etappe langs Romsdalstrappa, laget av sherpaer fra Nepal. På veien stopper vi ved luftige Rampestreken, obligatorisk fotostopp!

Ta med selv:

Store deler av denne turen er høyt til fjells, over 1000 moh. Det kan være annen temperatur og vind her oppe enn nede i dalen, derfor må vi alltid ha med gode klær etter værmeldingen. Vi anbefaler å ha med dette på ferien din om du planlegger Romsdalseggen eller andre turer med oss.

Dagstursekk

Gode fjellstøvler (ikke joggesko)

Vind og vanntett jakke og bukse

Isolerende plagg: tjukk genser/dunjakke

Ekstra ulltrøye

Lue, skjerf, votter

Flaske med mulighet for å bære 2L vann (det er lite vann å finne oppe på eggen)

Nistepakke

Gåstaver (mulig å leie)

Inkludert:

Guide

Transport t/r Hotel Aak

Hodelykt

Ikke inkludert:

Gåstaver (kan leies)

Reiseforsikring

Annet turutstyr du ikke har? Spør oss, så kan vi fikse.

Vi møtes i resepsjonen på Hotel Aak. Møte opp i god tid før avreise. Her vil du møte guiden din og resten av gruppa for dagen. Vi organiserer transport fra hotellet.

Se mer: Aktiviteter i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Rauma / Åndalsnes