Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Raumabanen: Dombås-Åndalsnes hele året!

© Leif J. Olestad
© NSB
© NSB
© Leif Johnny Olestad
© Leif J. Olestad
11/05/2021

En tur med Raumabanen gir deg en unik mulighet til å komme tett på et av de mest spektakulære naturområdene Norge har å tilby. Raumabanen går mellom Åndalsnes og Dombås med fire avganger daglig hele året, og turen tar 1 time og 20 minutter. Opplevelsen kan kombineres med en togreise på Dovrebanen, mellom Oslo og Trondheim. Er du allerede i Møre og Romsdal, kan du velge å ta en kortere togtur fra Åndalsnes til Bjorli, en fantastisk tur fra fjord til fjell gjennom vakre Romsdalen.

Alle togene på Raumabanen er moderne og komfortable, og har klimaanlegg for å gi deg en behagelig reise. I toget finnes også toalett, rullestolheis.

Stasjoner på Raumabanen: Åndalsnes-Bjorli-Lesjaverk-Lesja-Dombås

Høydeforskjell: 655 meter
Lengde: 114 km
Tunneler: 6, blant annet den 1340 meter lange Stavem vendetunnel
Broer: 32

Attraksjoner langs Raumabanen

Hvis du går av toget på Bjorli stasjon kan du besøke den flotte klatreparken Høyt & Lavt på Bjorli. En morsom aktivitet for hele familien. Ta toget til Bjorli om formiddagen og reis med ettermiddagstoget tilbake - en super dagsutflukt der du kombinerer sightseeing på Raumabanen med klatremoro.

På Lesja stasjon kan du gå av toget og besøke Lesja Bygdemuseum og Lesja Kirke. En unik historisk reise inn i norsk bygdekultur og et innblikk i Reinheimen nasjonalpark. Åpent om sommeren.

Se mer: Transport i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Rauma / Åndalsnes