Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Rauma

© Øyvind Leren
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway
© Øystein Tveiten
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway
© Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway
© Leif J. Olestad
14/12/2020
Rauma Kommune (7422 innb.) omfatter områdene rundt indre delen av Romsdalsfjorden og oppover Romsdalen til grensen mot Oppland fylke. Kommunen er den største i fylket regnet i areal (1505 km2). I den ville fjellheimen her finner man kjente turistmål som Trollveggen, Romsdalshorn og Trollstigveggen.
Fra midten av forrige århundre, søkte stadig flere utlendinger seg til den særegne naturen i Romsdalen. I dag regner man med at omtrent en million turister er innom Åndalsnes hvert år.

Kommunestyret i Rauma vedtok i 1996 at Åndalsnes skulle få bystatus.

Rauma er en av de få kommunene i fylket som har store villmarkspregede områder, og ca. 60% av arealet i kommunen har kommet med fremlegg til vern etter naturloven.

Åndalsnes har mye gjennomgangstrafikk. Europavei 136 går fra Dombås, gjennom Romsdalen og videre mot Sunnmøre. Skal man nordover, kan man kjøre til Åfarnes og ta ferga over til Sølsnes i Molde. Fra Åfarnes kan man også velge om man vil fortsette langs Langfjorden til Eidsvåg. Åndalsnes er industri-, handels- og servicesenter for indre Romsdal, og et viktig trafikknutepunkt, blant annet som endestasjon for Raumabanen. I sommersesongen går det daglige "guidede togturer" fra Åndalsnes til Bjorli og tilbake, med innlagte stopp ved bl.a. Trollveggen og Kylling Bru.

Se mer: Sted i Møre og Romsdal

Møre & Romsdal / Rauma / Åndalsnes