Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk
Valsøya Klatrepark Gutt Nordvest

Høyt og lavt på Valsøya

Ta med deg hele familien opp i trærne. Høydeskrekk er ingen hindring for en dag på Valsøya. Her har gründere bygd en splitter ny klatrepark. Med 35 elementer, inkludert zip-line og Norges høyeste Quick-Jump, har parken noe for en hver smak.

Det er under en måned siden åpningen av Høyt og Lavt Klatrepark på Valsøya. Allerede har det vært mange besøkende i parken som har hoppet, krålt og svingt seg igjennom skogsterrenget. - Da Høyt og Lavt kom hit, sa de at skogsgrunnlaget her var unikt og at skogen var utrolig fin. Og ikke minst at utsikten er formidabel, forteller instruktør og driftsleder Åsmund Godal Tunheim.

SE VIDEO:

Luftige opplevelser

Parken har blant annet den høyeste Quick-Jumpen i Norge. Plattformen man hopper fra er 21,5 meter høy. Man får et splitt sekund i fritt fall før bremsesystemet tar over og senker deg trygt ned på bakken. - Det er litt artig når vi har hatt besøk av skoleklasser og lignende, med litt bråkjekke gutter som skal opp å hoppe, og som er veldig tøffe når de står nede på bakken. Når de kommer opp blir de skjelvne i bena og må gå ned igjen. Og til guttas store fortvilelse er det jentene som hopper, forteller instruktøren humrende.

Valsøya Klatrepark QuickJump Hopp
Fritt fall: Parken med Norges høyeste Quick-Jump gir selv de tøffeste et adrenalinkick. (Foto: Oddgeir Visnes)

Zip-line over campingplassen

For de som måtte ønske å se campingplassen fra et fugleperspektiv, kan man ta zip-line over hele Valsøya Fjordcamping. Zip-linen er på hele 280 meter. - Og det er jo litt luftig, sier Åsmund.

Valsøya Klatrepark Gutt Nordvest
Flere valgmuligheter: Med fem forskjellige løyper er det god variasjon i vanskelighetsgradene. (Foto: Oddgeir Visnes)

Ulike løyper

Parken har fem ulike løyper. De er i stigende vanskelighetsgrad fra oransje, grønn/mørkegrønn, rød/blå og for de som ønsker seg en skikkelig utfordring, kan man prøve den svarte løypa.

(Artikkelen fortsetter under relaterte saker/​opplevelser)

Opplev mer

Se flere opplevelser

Hvem kan klatre?

Klatreparken er for alle. Både barn, ungdommer, voksne, eldre, grupper og bedrifter. Parken er perfekt for bedrifter, vennegrupper, bursdager, kurs/konferanser og teambuilding. Den passer også utmerket for skoleklasser og idrettslag.

Valsøya Klatrepark Åsmund Godal Tunheim Nordvest
Åsmund Godal Tunheim er instruktør og driftsleder ved Valsøya Klatrepark. Han forteller at besøkende kan glede seg til fart og moro i et trygt, grønt miljø. (Foto: Oddgeir Visnes)

Åpningstider sommer 2018

26. mai - 17. juni: Hver helg fra 11:00 til 16:00
18. juni - 19. august:
Alle dager fra 11:00 til 17:00
20. august - 15. oktober:
Hver helg fra 11:00 til 16:00

Merknad: Parken kan holde åpent utover ordinære åpningstider ved gruppebestilling, skoleklatring og bedriftsklatring. > Kjøp billetter, gavekort og sesongkort her.