Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Padle midt i Aalesund

Nå kan du leie en kajakk og padle midt i Norges svar på Venezia, Jugendstilbyen Ålesund. Foto: Fred Jonny Hammerø.

Padler midt i byen

Tekst: Skriv inn akkreditering
Del: 

Lyst på en annerledes bytur? Nå kan du oppleve Ålesund sentrum med kajakk. Med og uten guide.

I Brosundet midt i hjertet av Jugendstilbyen, driver Jonathan Bendiksen kajakkutleie. Brosundet går tvers igjennom det som er kåret til Norges vakreste by, og trolig det nærmeste du kommer en fornemmelse av Venezia her til lands. Langs sundet ligger uteserveringer og restauranter.

Fantastisk

Fantastisk å kunne padle midt i byen og gjennom sentrum og oppleve Ålesund fra kajakk, mener Bendiksen som kan tilby 40 kajakker med plass for to og 30 single kajakker for utleie. Han tilbyr også guidede byturer i kajakk Ålesund, og arrangerer langturer fra Ålesund til Geiranger i kajakk.

Hotellfiske

I superkortreiste Ålesund kan du ikke bare oppleve en annerledes bytur med kajakk, men du kan også fiske fra hotellrommet. Når du sjekker inn på for eksempel Clarion Collection Hotel Bryggen, kan du be om et rom med fiskemuligheter. Fiskestangen får du i resepsjonen. 

Se flere opplevelser

Brosundet

Fra hotellrommenes skyvedørsvinduer kan gjestene slippe snøret rett i Brosundet, kanalen som går tvers igjennom den særpregede Jugendstilbyen. Her kan du hale inn fisk om du så bor i øverste etasje.

Fiske fra hotellvindu i brosundet - Foto: Sverre Hjørnevik

Fra hotellrommenes skyvedørsvinduer kan gjestene slippe snøret rett i Brosundet. (Foto: Sverre Hjørnevik)

Fiskestenger i resepsjonen

- Jeg tror ikke det er mange hoteller som kan friste med fiske rett fra hotellrommet. Og det er faktisk mer enn en gimmick. Vi har ofte gjester som ber om rom med fiskemuligheter. På bryggen foran hotellet kan også de gjestene som ønsker det, stå og fiske, sier resepsjonssjef Wenche Fosse.

Ombygd sjøbu

Det førsteklasses og sjarmerende hotellet er opprinnelig en sjøbu fra 1918 som ble ombygd til et moderne hotell i 1990. Interiøret forteller om Ålesunds klippfiskhistorie. Man er med andre ord i inspirerende omgivelser for hotellfiske.

Kort vei til store opplevelser

I Jugendstilbyen er det kort vei til store opplevelser. På sommerstid er Brosundet midt i hjertet av Ålesund, utgangspunkt for en rekke aktiviteter og turer.

Safari og cruise

Man mønstrer på en spennende sjøsafari med en rask RIB og oppleve lundefugl, havørn og selkolonier. Eller bli med om bord på de faste sommerrutene til 62ºNORD med turer i skjærgården rundt Ålesund, og til Hjørundfjorden

Wildlife Sea Safari. Foto: Fred Jonny Hammeroe

Faste fisketurer

To ganger i uken gjennom hele sommeren er det også faste avganger for en to timers fisketur på den artsrike Sunnmørekysten. Turen om bord i  fiskebåten er absolutt å anbefale, ikke minst for barnefamilier.

Byvandring

For turister som vil oppleve Ålesund med sine tårn, spir, fargerike utsmykninger og historien rundt bybrannen, er det i sommer daglige, guidede byvandringer. Ønsker man å lære enda mer om byen og dens særpreg, er Jugendstilsenteret et godt tips.

Norges jugendstilby - Foto: Tony Hall

Molja

Rusler man på egenhånd, bør man peile seg inn på Moloveien og havnemoloen fra 1855 i et område som ålesunderne selv kaller "Molja". I sjarmerende og pittoreske omgivelser får man kontakt med det virkelig gamle Ålesund. Her ligger blant annet Fiskerimuseet, Ingrids Glassverksted og Trankokeriet, en kul kaffebar med flott utsikt, historie i veggen og 500 kvm med antikviteter og brukt.  I samme gate ligger et av byens mest populære og særpregede utesteder, Teaterfabrikken, med en fantastisk atmosfære i en nedlagt tranfabrikk.

Se flere opplevelser

Verdensberømt hotellrom

Mest berømt er Molja fyr som er ominnredet til et hotellrom. Molja fyr- eller rom 47 på Hotel Brosundet- er på en verdensomspennende liste over de mest særpregede hotellrommene som finnes.

Les mer om det verdensberømte hotellrommet i Molja fyr.

Fjellstua

Uansett hvor du befinner deg i Ålesund vil du se byens mest besøkte turiststed. Fjellstua troner på toppen av byfjellet Aksla. Fra Fjellstua er det kongeutsikt over alt det Sunnmøre har å by på, fjordene, fjellene, øyene, havet og ikke minst byen som Dagbladets lesere kåret til Norges vakreste.

Se og bestill flere opplevelser og pakker i Ålesund & Sunnmøre.

Havfiske

Frister det med en real havfisketur på Mørekysten i en sjarmerende og romslig fiskeskøyte, eller en båttur til flotte Alnes og Alnes fyr, er Stein Magne Hoff i Actin AS mannen å snakke med. I sommer blir det faste ukentlige avganger på disse turene.

Del: