Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Sunndalsora_thomas_negard0x172X1589x754.jpg

Fantastisk topptur på Nordmøre. Foto: Thomas Negard

På skitur med seilbåt

Tekst: Tekst: Ove Rødal
Del: 

Bli med på en annerledes skiferie på Norskekysten og Nordmøre - kombinasjonen seiltur og skikjøring! Med fly eller bil ankommer du Kristiansund helt ute ved storhavet. 

Byen er kjent for sin fotballhelt, sin klippfiskhistorie, øya Grip og de verdensberømte sundbåtene. I havna venter en topp utstyrt seilbåt for å ta deg innover mot de store skiopplevelsene på Nordmøre.

Til_kai_i_Eresfjorden.JPG

Til kai i Eresfjorden. Foto: Privat.


Seil og ski

Contrast Adventure lokker skikjørere og turentusiaster fra inn- og utland gjennom sin unike kombinasjon med seil & ski. En topp utstyrt seilbåt tar folk med inn i fjordene med vidder, fjell og topper for å oppleve norsk skiferie. De fleste toppene er 1500-1800 meter høye og det tar 4-6 timer å nå helt opp. Du får god tid under nedturen, slik at du kan nyte utsikten ned til fjorden. Tilbake i båten er det tid for middag, fisking, seiling og ikke minst planlegging av neste dags turmål på ski.

Les mer om Contrast Adventure

IMG_0681b.jpg

Herlig frihetsfølelse. Foto: Privat


Unike og nære skiopplevelser

Inne i fjordene venter unike skiopplevelser både i øst, vest og sør. Ønsker du lettere turer finner du disse lett tilgjengelig. Harstad fjellet med sine 1003 meter byr på utfordrende partier, men for fjell- og skivante er det en enkelt topp å beseire. Skituren har blitt svært populær etter at Harstadfjellrennet har blitt etablert. Fra toppen av fjellet ser du store deler av kysten mot Sunnmøre og Trøndelag. Mot øst og sør har du utsikt mot Trollheimen, Sunndalsfjella, Romsdalsalpene og er du heldig med sikten, vil du også dra kjensel på fjella på Sunnmøre.

Silkeføre

Topp silkeføre. Foto: Roar Harsvik


Trollheimen og Sunndal

Drar du lenger innover fjorden, kan både Innerdalens utfordrende tinder i Trollheimen og de bratte Sunndalsfjella være unike mål for turer fire eller åtte dager. Ikke langt unna Sunndalsfjorden rager fem fjelltopper på over 1700 moh. og flere attraktive turmål er tilgjengelige for skifolket.

I gode snøvintre er det også fine turmuligheter i fjellene på Tustna/Aure nord for Kristiansund.

Se flere opplevelser


 

 

Del: