Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Dykker i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Dykkeren håndforer fiskene i den store Atlanterhavstanken. (Foto: Per Eide)

På høyde med Legoland: Atlanterhavsparken er

Nordens aller beste

Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Atlanterhavsparken i Ålesund er kåret til Nordens beste akvarium av barnefamilier fra hele Norden.

Dermed er Atlanterhavsparken i celebert selskap med blant andre Legoland og Liseberg som ble kåret til henholdsvis beste temapark og beste "nøjespark". Sistnevnte i konkurranse med Tusenfryd.

Kåret av barnefamilier

Det er det populære og anerkjente nettstedet Barnsemester.se som står bak kåringen og som har fått barnefamilier fra hele Norden til å stemme frem sine favoritter.

Foring av fisk i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Livet i havet er fascinerende. (Foto: Per Eide)

Plasseres på kartet

- Utrolig morsomt. Slike priser er med på å sette oss på kartet samtidig som det er en anerkjennelse av Atlanterhavsparken, sier en strålende fornøyd Britt Giske Andersen, salgs- og produktutvikler ved det som er et av Nordens aller største saltvannsakvarier.

Akvariet er et utstillingsvindu mot Atlanterhavet der både barn og foreldre får oppleve sjølivet på nært hold.

Se flere opplevelser

Nærkontakt

- Aktiviteter og opplevelser er en viktig del av Atlanterhavsparken. Her kan barn i all aldre ha nærkontakt med fisken, plukke dem opp og ta på dem, eller å se dykkere utfolde seg i akvariet vårt, sier Andersen.

Fiskestim i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Store fiskestimer er spennende for både store og små. (Foto: Per Eide)

Drama i tanken

Fra kloss hold, bak et 26 cm tykt glass, kan man daglig følge dramaet når fiskene fores av tøffe dykker blant kvasse tenner i den fire millioner liter store Atlanterhavstanken i akvariet. Glupske kveiter setter like gjerne tennene i kelneren som i hovedretten. Kveiter på over 100 kg har bitt dykkere både i håndledd, knær og øreflipper.  Men frykten er ikke større enn at enkelte av dykkerne til og med har pusset tennene til steinbittene som en ekstraservice etter maten.

Atlanterhavsparken-foto-Andre-Pedersen_steinbitt.jpg

Dykkeren forer fiskene i den store Atlanterhavstanken. (Foto: Andre Pedersen/Atlanterhavsparken)

Krabbefangst

Om sommeren er det to daglige foringsseanser i tanken og i helgene kan besøkende selv mate fiskene i de åpne akvariene. Fra juni til august er det krabbefangst for barna.

Per_Eide_bilder_2012_074.jpg

Kontaktbassenget på Atlanterhavsparken. (Foto: Per Eide)

Mer enn et akvarium

- At det er besøkende som har stemt frem akvariet til Nordens beste sier noe om de unike opplevelsene de har hatt da de besøkte Atlanterhavsparken. Atlanterhavsparken har virkelig lykkes i å gjøre stedet til et aktivitetssenter og ikke bare et akvarium, mener Tom Anker Skrede som er markedssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

Livet under vann

Atlanterhavsparken ligger i praktfull natur på Tueneset, drøye tre km fra Ålesund sentrum. Akvariebussen har en rekke daglige avganger. Akvariet er et perfekt sted for små og store til å lære om livet under vann i Atlanterhavet og bli kjent med Norskekystens og Sunnmøres undersjøiske verden.

Del: