Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Trollveggen-Bes__kssenter_1920.jpg

På fasjonabel liste:

Dette er verdens vakreste turistkafè

Tekst: Freddy Kongsberg
Del: 

Det er ikke bare naturen som er i verdensklasse i Rauma og Møre og Romsdal: Trollveggen Besøkssenter er kåret til en av verdens ti vakreste, nye design-restauranter.

«Vi har søkt hele planeten for å finne de beste nye restaurantene hvor design topper menyen» skriver Architectural Digest som står bak kåringen. Det anerkjente magasinet har latt seg imponere stort over besøkssenteret som er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter.

Fantastisk signalbygg

- Trollveggen Besøkssenter er et fantastisk signalbygg og er en spektakulær velkomstportal til Fjord-Norge, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke i Åndalsnes & Romsdal Reiselivslag.

Lær mer om Molde og Romsdal:

Hvordan reise hit, finn overnatting, se flere aktiviteter og spennende attraksjoner

Dramatisk historie

Inne i kafeen ser du rett opp på den berømte Trollveggen som har en svært dramatisk historie med store klatrebragder og redningsbragder, men også tragedier som har krevd menneskeliv knyttet til både klatring og basehopping. Risikoen ved både hoppingen og redningsaksjonene var årsaken til at det ble innført et totalforbud mot basehopping i den verdensberømte Trollveggen.

Se flere opplevelser

19 drept i veggen

- I år vil det bli satt opp en minnestein ved senteret med navn på de som har blitt drept i Trollveggen. Siden Trollveggen ble erobret i 1965 har ti klatrere og ni basehoppere mistet livet, forteller Svein Kroken som er daglig leder ved Trollveggen Besøkssenter.

Dokumentarfilm

I senterets kinosal kan du se den unike dokumentarfilmen om fjellveggen som har trukket til seg klatrere og hoppere fra hele verden. Fra et utendørs amfi ser du rett opp på Trollveggen og kommer svært nær Europas høyeste loddrette fjellvegg.

- Vi har stor tro på at Trollveggens dramatiske historie presentert i et så fantastisk bygg skal bli en stor turistattraksjon, sier Kroken om besøkssenteret som åpnet i fjor sommer.

Trollveggen-Visitorcenter--photo-H_1600.jpg

Enorm arkitektinteresse

Besøkssenterets arkitektur har alt vært omtalt i en rekke arkitekttidskrifter i inn- og utland. Og ifølge Kroken er den en rekke besøkende som har kommet for å studere den moderne arkitekturen hvor du blant annet kan se himmelen selv om du sitter innendørs. Om Trollveggen Besøkssenter skriver arkitektmagasinet at "restaurantdelen først og fremst handler om utsikten. Kafeen tilbyr hamburgere og enkle retter, og gjestene kan selv flytte stolene dit de helst vil sitte. De beste plassene er utendørs. Men selv i dårlig vær og innendørs har man fantastisk utsikt fra kafeen.".

Se den fasjonable listen

Her kan du sjekke den verdensomfattende listen.

- Tanken bak byggets design er at det skulle ha en form som relaterte seg til Trollveggen, som et utrolig naturelement, er arkitekt Reiulf Ramstads beskrivelse av bygget som nåer kåret til "en av verdens vakreste restaurantbygninger".

Del: