Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

Favoritter Søk

Her kan du sveve 550 meter

Med den nye turistattraksjonen på Atlanterhavsveien kan du sveve på 550 meter utsiktstier og nyte synet av storhavet.

Svevestien og det meget spesielle servicebygget på Eldhusøya er et prosjekt i grenseland mellom byggverk og kunst til en samlet pris av 50 millioner kroner. Eldhusøya er en av øyene som Atlanterhavsveien krysser. Veien mellom hav og himmel er blant annet kåret til Europas beste biltur og århundrets byggverk, og er en av de 18 nasjonale turistveiene i Norge.

SE VIDEO:

(Artikkelen fortsetter under)

Opplev mer

Se flere

Svevestier

- Spennende arkitektur som tolker stemningen på dette stedet ut mot storhavet, understreker at Norge er et moderne land. Denne og andre attraksjoner langs Nasjonale turistveger skal bidra til at flere får øynene opp for Norge som et attraktivt ferieland, har strekningsansvarlig for Nasjonale turistveier, Grete Kongshaug, sagt om svevestien og servicebygget med kafeteria på Eldhusøya.

Atlantic Road Eldhusoeya Atlanterhavsveien Nordvest
Servicebygget med Storseisundbrua i bakgrunnen. (Foto: Jiri Havran/​Statens Vegvesen)

Svever over taket

På taket av det svært spesielle servicebygget svever utsiktstien forbi. Bygget buer seg langs sørsiden av Eldhusøya med et mønster av spesialutformede vinduer som danner et mønster langs den 150 meter lange fasaden. Bak fasaden finner man toalett, informasjon og servering.

Svevestien Atlanterhavsveien Solnedgang Nordvest
Nyt utsikten fra benkene på svevestien. (Foto: Oddgeir Visnes)

Uten rette vinkler

Utsiktsstien er laget av rister som svever over terrenget, fundamentert med pæler. Geometrien på både svevestien og bygget er svært spesiell. Ingenting er vinkelrett eller parallelt og var en byggeteknisk utfordring. Den største rasteplassen langs Atlanterhavsveien med servicebygget og den bølgende og svevende stien har blitt en stor suksess.