Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Jugendfestival.jpg

Artistene sørget for elektrisk stemning under fjorårets Jugendfestival i Ålesund. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Norges råeste

festivalopplevelser

Tekst: Lillian Langset
Del: 

Kan det friste med en musikkhelg på en øy, eller klassiske mesterverk med utsikt til verdens vakreste fjord? Hva med å ta ferge til bygda med åtte innbyggere og tre festivaler, høre folkemusikk foran Nord-Europas største fossefall og se verdensstjerner i Europas vakreste by? Her er noen av festivalene du kan oppleve i Møre og Romsdal i august. 

arni-43.jpg

To scener: Festhelgen holder konserter både på hovedscenen og i teltet. Foto: Arne Vidar Hansen/ Skjærvafest 

Skjærvafest 10. - 11. august

Skjærvafesten blir holdt på Innlandet i Kristiansund. Fredag 10. august spiller Tea Megaard på hovedscenen. Artister som Backstreet Girls, Vairo, Bob Hund og Tennis står også på listen over artister som skal opptre. Festdagene vil bli fylt med god musikk og det vil garantert bli god stemning. I år er det CC Cowboys som er det store trekkplasteret. Dette vil man ikke gå glipp av. 

trandal_2017_oddgeir-visnes-62-.jpg

Trandal: Hver sommer strømmer folk til den lille plassen for å ta del i de tre festivalene som holdes her. Foto: Oddgeir Visnes.

Trandal Countryfestival 9. - 12. august

Countryfestivalen på Trandal er kommet for å bli! Dette er en spennende og minneverdig festival. En unik festival hvor artister og publikum mingler sammen. Hit kommer både internasjonale og nasjonale artister. Festivalen skiller seg ut fra de fleste andre festivaler. Her er det nemlig ingen veiforbindelse til omverdenen. Man er avhengig av ferge fra Sæbø eller Standal. 


Skjermbilde-2018-07-23-kl.-08.43.51.png

Nær naturen: Konserten blir holdt ved foten av Mardalsfossen. Nord-Europas høyeste fossefall. Foto: Bjørn Magne Øverås. 

Mardalskonserten 11. august

Noen av landets beste utøvere på sine felt møtes under Nord-Europas høyeste fossefall. Noen av de som skal spille denne dagen er plateaktuelle Gro Kjelleberg Solli sammen med medmusikanter i gruppene Brann i Blått og Teger, Unni Boksasp (sang, citter), Torgeir Livdal (fele), Øystein Sandbukt (gitar), Marit Aspås (cello) og Erik Fostervoll på tråorgel. Publikum vil oppleve solofremføringer og folkesang. En genuin plass ute i naturen der man kommer tett på. 


Se flere opplevelser
Skjermbilde-2018-07-16-kl.-08.18.04.png

Forskjellige sjangere: Her møter klassisk det moderne, og i et unikt landskap.  Foto: Arnold Hoddevik.

Fjord Cadenza 15. - 19. august

Med utgangspunkt i Skodje, tar Fjord Cadenza deg med på en reise i klassisk og moderne musikk. Det blir intimkonsert på luksuriøse Storfjord Hotell og klassiske mesterverk utendørs i Geiranger. Det er også artister og musikere som Frode Alnæs og Philippe Quint som skal underholde på festivalen. Her er det noe for en hver smak. God stemning blir det helt sikkert. 


ttAlRoSw.jpeg

Stort: Det er mange som gleder seg til den årlige Jugendfestivalen i Ålesund. I år er intet unntak.  Foto: Jonathan Vivaas Kise.

Jugendfest og Minijugend 17. - 18. august

Dette har blitt festivalen med stor «F». I år er det spekket med kjente artistnavn som veletablerte A-ha og nykommeren Sigrid. Artistene Eva Weel Skram, Astrid S, Alan Walker og Cezinando er bare noen av de som står på programmet under årets store festival i Ålesund. Dette er virkelig noe å glede seg til! Lørdag på dagtid gjentas suksessen Minijugend fra i fjor. 


Skjermbilde-2018-07-23-kl.-14.41.51.png

Ålesund: Under festivalen vil man finne noe for en hver smak. Foto: Trine Klemetsen/ Den Norske Matfestivalen.

Den Norske Matfestivalen i Ålesund 23. - 25. august

Den Norske Matfestivalen er lokalisert i Ålesund. Byen er akkurat stor nok til å romme festivalen. Dette er en fantastisk møteplass med tanke på både historie, fiskeri og landbruk. Ålesund er en av verdens største eksporthavner for klippfisk og har fiskerihavn midt i sentrum av byen. Her selges fersk fisk og reker.


Andre festivaler og arrangement i august

Festivaler er så mangt, og utover de store musikkfestivalene finnes også blant annet toppidrettsveka, trebåtfestival samt en rekke andre fascinerende og spennende arrangement.  Nordsjøfestivalen i Elnesvågen 10. - 11. august 
Nordsjøfestivalen har i år et stort spekter av minneverdige opplevelser og god underholdning.  I tillegg til festival-warm up med quiz, blir det musikkinnslag fra blant annet Stage Dolls, Rotlaus, Perler For Svin og lokale musikere. Det vil også bli familieunderholdning med Tullkattesnutene. Det er Elnesvågen småbåtforening som er arrangør.

Veteranbåtstevne på Otnesbrygga 11. august 
Årlig arrangeres det stevne for veteranbåter ved Otnesbrygga i Halsa. Der ligger de til kai for beskuelse for publikum. Dette er et veteranbåttreff for alle som er interesserte. Kappseiling og rokonkurranse mellom Halsabrura fra Halsa, Fjordamerra fra Aure og Hjelmkonnå fra Surnadal er treffets viktigste aktiviteter.

Toppidrettsveka 16. - 18. august
Toppidrettsveka holdes over tre dager. På torsdag går startskuddet fra Orkdal, fredag flyttes starten til Aure, og på lørdag er det Trondheim startskuddet går fra. Toppidrettsveka ønsker å få folk i alle aldre ut i fysisk aktivitet. Idretten skaper et fellesskap og idrettsglede. Under Toppidrettsveka møter barn og ungdom eliten. Dette kan medvirke og skape en spirende interesse for idretten samt økt kunnskapen om sport.

Norsk Vandrefestival 16. - 19. august 
I 2018 er temaet for festivalen "naturnær". Årets program er allsidig og utgjør et friskt og verdibasert innslag i regionens festivalbukett. Vandrepub og quiz, vandring i bienes verden, pilgrimsvandring til Saglimanna og hesteridning er bare noe av det man kan oppleve under årets Vandrefestival. 

Trebåtfestivalen 23. - 26. august 
Årets trebåtfestival blir arrangert i Ulsteinvik, og programmet i år er spekket med med små og store innslag i havneområdet, i gatene og i festivalteltet. Den største folkefesten på Søre Sunnmøre samler folk og båter fra store deler av Nordvestlandet. Disse dagene blir det satt fokus på havet og kulturen. 

Byfesten Kristiansund 24. - 25. august 
Under årets byfest i Kristiansund skal  Moten Abel og Stage Dolls samt en rekke andre artister stå for underholdningen. Kongens Plass ligger midt i hjertet av Kristiansund, og gjør derfor plassen godt egnet for byfesten. Her kan man skape de gode opplevelsene som gir oss næring i en ellers hektisk hverdag.

Dyregod-dagane Batnfjordsøra 31. august - 2. september
Årets Dyregod-dager har i år artister som Staysman & Lazz og Plumbo som gjesteartister. I tillegg til musikkinnslag vil det være et messeområdet og en rekke kulturinnslag fra både skoler og pokitikere. Det vil også være mulighet for å ri på hest, se på gjeting av sau med hund og mange andre aktiviteter. 

Del: