Gode historier fra Møre og Romsdal.
Ta deg tid, opplev mer.

festivalopplevelser

Kan det friste med konsert på toppen av et fjell, eller klassiske mesterverk med utsikt til verdens vakreste fjord? Hva med å ta ferge til bygda med åtte innbyggere og tre festivaler, høre jodling foran Nord-Europas største fossefall og se verdensstjerner i Europas vakreste by? Her er noen av festivalene du kan oppleve i Møre og Romsdal i sommer.

Blant verdens eldste: Mange store jazzartister tar turen til Moldejazz i uke 29. Blant dem er jazz-funk-bass kongen Marcus Miller.

Moldejazz 15. - 20. juli

Moldejazz - eller Molde International Jazz Festival - trekker jazzartister fra hele verden. Festivalen er blant verdens eldste jazzfestivaler, og kan i år friste med nærmere 50 musikalske opplevelser. Blant årets store musikkopplevelser finner du den amerikanske jazzkomponisten og bassgitaristen Marcus Miller og konsert med vokalisten Jazzmeia Horn. Vinneren av NRKs Stjernekamp - Adam Douglas - står på scenen i Alexandraparken onsdag 17. juli og torsdag kveld gjør Madrugada et etterlengtet comeback på scenen på Romsdalsmuseet. Dette vil du ikke gå glipp av!

Se hele programmet her.

Raumarock 1. - 4. august

Rockefestivalen Raumarock holdes i Åndalsnes. Årets store trekkplaster er det australske rockebandet Airbourne som ifølge seg selv er inspirert av band som AC/DC, Rose Tattoo og Motörhead. I tillegg står andre kjente navn som Big Bang, Hellbillies, El Cuero og Red Hot på programmet. Fredag 2. august kan du få en helt spesiell konsertopplevelse når Isák og stjernekampvinner Ella Marie Hætta Isaksen spiller på Trollstigen.

Se hele programmet her.

Skjærvafest Kristiansund Festival Nordmøre Nordvest
To scener: Festhelgen holder konserter både på hovedscenen og i teltet. (Foto: Arne Vidar Hansen/​Skjærvafest)

Skjærvafest 9. - 10. august

Skjærvafesten blir holdt på Innlandet i Kristiansund. Fredag 9. august spiller Bjørn Eidsvåg på hovedscenen. Artister som El Cuero, Isák, Tea Megaard, Spidergawd og The Dogs står også på listen over artister som skal opptre. I teltet står DJ Faia og Primacy Funk for underholdningen. Festdagene vil bli fylt med god musikk og god stemning. Lørdag står Donkeyboy på scenen. Dette vil man ikke gå glipp av.

> Se hele programmet her.

Trandal Countryfestival 2017 Festival Sunnmøre
Trandal: Hver sommer strømmer folk til den lille plassen for å ta del i de tre festivalene som holdes her. (Foto: Oddgeir Visnes)

Trandals tre festivaler

Med sine åtte innbyggere arrangerer Trandal tre imponerende festivaler hver sommer. Først ut er Trandalrock 8. juni. Festivalen følges av Trandalblues 5. - 6. juli før sesongen avsluttes med Trandal Countryfestival 8. - 11. august. Festivalene har både nasjonale og internasjonale artister på programmet.

Festivalene i Trandal skiller seg ut fra de fleste andre festivaler ved at det ikke finnes veiforbindelse til omverdenen. For å komme til Trandal og festivalområdet er man avhengig av ferge fra Sæbø eller Standal. Når du først har kommet dit er også selve bygda veiløs.

Mardalskonserten Mardalsfossen Nordvest
Nær naturen: Konserten blir holdt ved foten av Mardalsfossen. Nord-Europas høyeste fossefall. (Foto: Bjørn Magne Øverås)

Mardalskonserten 10. august

Friluftskonserten Mardalskonserten arrangeres innerst i Eikesdalen i Nesset. Konserten holdes under Mardalsfossen og byr på en unik kombinasjon av musikk og mektig natur. I år står jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn og Kleine Heine på scenen. Arrangørene lover en heidundrende forestilling med både jodling og allsang under Nord-Europas høyeste fossefall.

Fjord Cadenza
Forskjellige sjangere: Her møter klassisk det moderne, og i et unikt landskap. (Foto: Arnold Hoddevik)

Fjord Cadenza 10. - 18. august

Med utgangspunkt i Skodje, tar Fjord Cadenza deg med på en reise i klassisk og moderne musikk. Årets festival inkluderer artister som trompetisten Ole Edvard Antonsen, konsertsangeren Marianne Beate Kielland, og kammerorkesteret Trondheimssolistene. Festivalen arrangerer konserter flere steder på Sunnmøre. Fjorårets festival inkluderte en intimkonsert på luksuriøse Storfjord Hotell, konserter i Ålesund og klassiske mesterverk utendørs i Geiranger.

Se hele programmet her

Jugendfest Festival Ålesund Sunnmøre
Stort: Det er mange som gleder seg til den årlige Jugendfestivalen i Ålesund. I år er intet unntak. (Foto: Jonathan Vivaas Kise)

Jugendfest 16. - 17. august

Dette har blitt festivalen med stor «F». I år er festivalen spekket med både nasjonale og internasjonale artistnavn som Ellie Goulding og Martin Garrix og TIX. Artistene Side Brok + Sirkel Sag, Onkl P, Kjartan Lauritzen, Karpe og Julie Bergan er også blant dem som står på programmet under årets store festival i Ålesund. Dette er virkelig noe å glede seg til!

> Se hele Jugendfest-programmet her.

(Artikkelen fortsetter under relaterte saker/​opplevelser)

Opplev mer

Se flere opplevelser

Andre festivaler og arrangement i sommer

Festivaler er så mangt, og utover de store musikkfestivalene finnes også blant annet toppidrettsveka, trebåtfestival samt en rekke andre fascinerende og spennende arrangement. Merk at listen ikke er fullstendig.


Den Norske Matfestivalen 22. - 24. august

Festivalen er lokalisert i Ålesund, og arrangeres i år på Skansekaia. Ålesund er en av verdens største eksporthavner for klippfisk og har en lang historie innen både landbruk og fiskeri. Under årets festival kan du blant annet lære å lage turmat eller meske deg i 25 ulike klippfiskretter. Fredag 23. august kan du også oppleve en kulinarisk showaften med kjendiskokkene Terje Sporsem og Christer Rødseth.

Nordsjøfestivalen i Elnesvågen 29. august - 1. september
Nordsjøfestivalen er en folkemusikkfestival med musikk fra landene rundt Nordsjøen. Tidligere år har festivalen hatt artister fra både Norden og Storbritannia.

Veteranbåtstevne på Otnesbrygga 11. august
Årlig arrangeres det stevne for veteranbåter ved Otnesbrygga i Halsa. Der ligger de til kai for beskuelse for publikum. Dette er et veteranbåttreff for alle som er interesserte. Kappseiling og rokonkurranse mellom Halsabrura fra Halsa, Fjordamerra fra Aure og Hjelmkonnå fra Surnadal er treffets viktigste aktiviteter.

Toppidrettsveka 22. - 24. august
Toppidrettsveka holdes over tre dager. På torsdag går startskuddet fra Hitra, fredag flyttes starten til Aure, og på lørdag er det Trondheim startskuddet går fra. Toppidrettsveka ønsker å få folk i alle aldre ut i fysisk aktivitet. Idretten skaper et fellesskap og idrettsglede. Under Toppidrettsveka møter barn og ungdom eliten. Dette kan medvirke og skape en spirende interesse for idretten samt økt kunnskapen om sport.

Norsk Vandrefestival 16. - 18. august
I 2018 var temaet for festivalen "naturnær". Programmet var allsidig og utgjør et friskt og verdibasert innslag i regionens festivalbukett. Vandrepub og quiz, vandring i bienes verden, pilgrimsvandring til Saglimanna og hesteridning var bare noe av det man kunne oppleve under fjorårets Vandrefestival. I år har vandrefestivalen hovedbase i Svinvika i Surnadal.

Trebåtfestivalen 15. - 18. august
Årets trebåtfestival blir arrangert i Ulsteinvik, og programmet er spekket med med små og store innslag i havneområdet, i gatene og i festivalteltet. Den største folkefesten på Søre Sunnmøre samler folk og båter fra store deler av Nordvestlandet. Disse dagene blir det satt fokus på havet og kulturen.

Byfesten Kristiansund 22. - 24. august
Under årets byfest i Kristiansund skal The September When og Loveshack samt en rekke andre artister stå for underholdningen. Rådhusplassen ligger nede ved kaia, midt i Kristiansund, og gjør derfor plassen godt egnet for byfesten. Her kan man skape de gode opplevelsene som gir oss næring i en ellers hektisk hverdag.

Dyregod-dagane Batnfjordsøra 30. august - 1. september
Årets Dyregod-dager stiller med artistene Morgan Sulele, Marco Chili og Elly Ekko til årets fest i storteltet 31. august. Countrybandet Byting fra Telemark kommer også til å stå på scenen. I tillegg til musikkinnslag vil det være et messeområdet og en rekke kulturinnslag fra både skoler og pokitikere. Det vil også være mulighet for å ri på hest, se på gjeting av sau med hund og mange andre aktiviteter.