Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Trollheimen-naturens-eget-badeland_foto_oddgeir_visnes

Naturens eget badeland i Trollheimen byr på jettegryter, sklier og stup. foto: Oddgeir Visnes

Trollheimens skjulte perle:

Naturens eget badeland

Tekst: Monica Nerland
Del: 

I Folldalen, mellom Rindal og Surnadal kommuner på Nordmøre, finnes en naturskatt få kjenner til. Ja, bortsett fra trollene som bor der da!

Trollheimen er et vilt og vakkert fjellområde i grenseområdet mellom Nordmøre og Sør-Trøndelag, og i Øvre Surnadal finner vi frodige Folldalen med elva Folda. Med sine morsomme badekulper, stup og sklier er kulpene i Folda et eldorado for store og små badenymfer.

Bli med til naturens eget badeland i Trollheimen - se video

«Kulpanj»

Kulpene, eller «Kulpanj» som stedet kalles på dialekt, er godt kjent blant lokalbefolkningen, men er lite besøkt av tilreisende.

-Kulpene er et fantastisk fint sted å kose seg på finværsdager. Dette er naturens eget badeland, med sklier, stup og hopp. Badetemperaturen på sommeren er behagelig, så her kan både store og små leke seg, sier Gøran Bolme, daglig leder i iTrollheimen. Han kjenner området bedre enn de fleste, og tilbyr guidede turer til badeperlen.

Trollheimen-naturens-eget-badeland3_foto_oddgeir_visnes

I jettegrytene bor i følge sagnet trollene. Er du riktig heldig kan du treffe de på din tur til badekulpene! Foto: Oddgeir Visnes 

Badende troll

Og guide kan være greit å ha med seg, for i Kulpene er du ikke alene. Trollheimen er, som navnet tilsier, trollenes rike, og i kulpene er det viden kjent at trollene har tilholdssted. Når tåka legger seg over de store jettegrytene i elva er det trollmor som kokkelerer og lager mat til seg og familien. Og er du riktig heldig når du besøker kulpene kan du møte på trollungene som får seg et etterlengtet bad. 

Se flere opplevelser
Trollheimen-naturens-eget-badeland5_foto_oddgeir_visnes

De dristigste kan hoppe og stupe fra bergene. Foto: Oddgeir Visnes

Badeland

I Trollheimens eget badeland er det noe for enhver smak. De dristigste kan hoppe og stupe fra de høye bergene, mens det er avslappende jettegryter for de mer rolige sjeler. Fartsfylte sklier og naturens egen dusj bidrar til et tilnærmet fullkomment tilbud i badekulpene i Trollheimen.

Trollheimen-naturens-eget-badeland2_foto_oddgeir_visnes

En velkjent perle for lokalbefolkningen, en skjult skatt for alle andre. Foto: Oddgeir Visnes

Gjemt perle

Badekulpene i Folldalen ligger ikke langt fra verken Rindal eller Surnadal, men for besøkende anbefales det å ta kontakt med en av reiselivsbedriftene i regionen, for det er ikke så enkelt å finne frem på egen hånd. Og så er det jo greit å ha med en guide som er litt kjent med disse trollene og vet hvordan man skal oppføre seg hvis man møter troll i Trollheimen. 

Veibeskrivelse

Naturens eget badeland finner du ca. 15 kilometer fra Rindal, se kart under.  

Del: