Destinasjoner
Årstider
Aktiviteter
Attraksjoner
Steinkobbe_under_vann_Svalbard_2013__Audun_Rikardsen___2_.jpg

Atlanterhavsparken i Ålesund har åpnet Europas største selpark. Foto: Audun Rikardsen

Nå kan du besøke

Europas største

Tekst: Freddy Kongsberg. Foto: Per Eide.
Del: 

Nå kan du besøke Europas desidert største selpark. En splitter ny attraksjon som skal gjøre Atlanterhavsparken i Ålesund enda bedre.


- Anlegget er unikt utformet og det er unikt når det gjelder byggemåte og størrelse, forteller daglig leder ved Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal om selparken som ble åpnet 24.september.


Naturlig

Selparken og det nye anlegget er ti ganger større enn det neste største i Europa.  Det er langt på vei en konsekvens av at Atlanterhavsparken ville bygge et best mulig anlegg for sel og at selene skulle få leve i mest mulig naturlige omgivelser.

Opplev dykkershowet på Atlanterhavsparken

Legoland

Atlanterhavsparken som ble åpnet i 1998, er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Og utstillingsvinduet for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet, ble i fjor ble kåret til Nordens beste akvarium av småbarnsforeldre fra hele Norden. Akvariet er i celebert selskap med blant andre Legoland og Liseberg som ble kåret til beste temapark og beste "nøjespark". Det er det svenske nettstedet som hvert år får småbarnsforeldre til å stemme fra sine favoritter.


 Atlanterhavsparken ligger helt nede i fjøresteinene på kysten av Sunnmøre like utenfor Ålesund sentrum.

Inn i fremtiden

- Den unike selbukta bringer oss et stort steg inn i fremtidens måte å vise frem livet i havet på samtidig som naturen og dyrevelferden ivaretas på aller beste måte, sier Standal.

Se flere opplevelser
Per_Eide_bilder_2012_074.jpg

15 millioner liter

En naturlig vik i landskapet er ved hjelp av blåleire og stein omformet til et enormt basseng som er fylt med 15 millioner liter friskt sjøvann. Inne i dammen finnes naturlige små holmer og skjær. Bukter og viker og en liten sandstrand.

Dykker i Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Undervannsobservatorium

Mennesker og sel kan observere hverandre gjennom undervannsobservatoriet på nærmere 200 kvadratmeter. Foreløpig har seks seler av arten Steinkobbe - to av dem fra Lofoten, de fire andre fra utlandet, flyttet inn i Atlanterhavsparkens nye attraksjon.

Atlanterhavsparken - Foto: Per Eide

Besøksrekord

- Målet vårt er å formidle ekte opplevelser i ekte omgivelser, sier Standal som i Atlanterhavsparkens 15.driftsår kan notere seg for rekord med 130 000 besøkende.

Del: